1. EASY SET POOLS / (ΠΙΣΙΝΕΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ - ΦΟΥΣΚΩΤΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ)

Οι πισίνες ΙΝΤΕΧ είναι ΠΙΣΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ και σαν τέτοιες πωλούνται > στήνονται δηλαδή στην επιφάνεια της γης / υπέργειες. Σε περίπτωση που στηθούν κάτω από την γη ΔΕΝ έχουν την εγγύηση της ΙΝΤΕΧ.

Ερώτηση:
Περίπου πόσα λίτρα νερού χωράει η πισίνα;
Απάντηση:
Συνιστάτε η πισίνα σας να είναι γεμάτη στο 80% του νερού περίπου: 244Χ76 = 2,419 λίτρα / 639 gal. 305Χ76 = 3,853 λίτρα / 1,018 gal., 366Χ76 = 5,621 λίτρα / 1,485 gal., 366Χ91 = 6,734 λίτρα / 1,779 gal., 396X84 = 7,290 λίτρα / 1,296 gal, 457X84 = 9,729 λίτρα / 2,587 gal, 457Χ91 = 10,681 λίτρα / 2,822 gal., 457Χ107 = 12,430 λίτρα / 3,284 gal., 457Χ122 = 14,141 λίτρα / 3,736 gal., 549Χ122 = 20,647 λίτρα / 5,455

Ερώτηση:
Μπορώ να τοποθετήσω την πισίνα σε τσιμεντένια βάση;
Απάντηση:
Ναι. Η επιφάνεια όμως πρέπει να είναι επίπεδη και σταθερή. Συνιστάτε να τοποθετηθεί ένα πλαστικό υπόστρωμα για βάση κάτω από την πισίνα. Προσοχή ΜΗΝ σέρνετε την μεμβράνη/liner στο τσιμέντο διότι κινδυνεύει να τρυπηθεί. Ιδανικά τοποθετήστε τα πλαστικά πλακάκια Pool Ground Cloth - 29081 της ΙΝΤΕΧ (θα τα βρείτε στα αξεσουάρ μας). Επίσης στη θέση που θα τοποθετηθεί η πισίνα δεν θα πρέπει να εμποδίζει εισόδους και εξόδους του σπιτιού σας.

Ερώτηση:
Μπορώ να τοποθετήσω την πισίνα σε ξύλινο deck, μπαλκόνι, ή πλατφόρμες;
Απάντηση:
Όχι. Είναι επικίνδυνο. Διαβάστε τα λίτρα της πισίνας σας και απευθυνθείτε στον πολιτικό μηχανικό σας για την αντοχή της βάσης σας.

Ερώτηση:
Πώς πρέπει να φουσκωθεί ο δακτύλιος της EASY SET Pool;
Απάντηση:
Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην παραφουσκωθεί ο δακτύλιος και προσοχή μην χρησιμοποιείτε αεροσυμπιεστές/κομπρεσέρ. Φουσκώνουμε τον δακτύλιο της πισίνας μόνο με τρόμπες της ΙΝΤΕΧ. Καλό θα είναι ο φουσκωτός δακτύλιος να είναι ελαφρώς σφιχτός στην αφή. Ο δακτύλιος εάν είναι υπερβολικά φουσκωμένος, με τον ήλιο μπορεί να σκάσει ή να ανοίξει κάποια ραφή. Προσέξτε ιδιαίτερα με τη διακύμανση της θερμοκρασίας. Σε ψυχρά περιβάλλοντα στο πάνω μέρος του δακτυλίου θα χάσει πίεση, ο αέρας θα συρρικνωθεί. Εάν συμβεί αυτό, ΜΗΝ προσθέσετε αέρα δεδομένου ότι μόλις οι θερμοκρασίες αυξάνονται ο αέρας θα διασταλεί πάλι. Στο ζεστό περιβάλλον, ο αέρας διογκώνεται. Πρέπει λοιπόν τις ζεστές μέρες πρέπει να αφήνουμε τον δακτύλιο ελαφρά ξεφούσκωτο έτσι ώστε να μην σκάσει ή ανοίξει κάποια ραφή από υπερβολική εσωτερική πίεση.

Ερώτηση:
Μπορούμε να μεταχειριστούμε θερμαντήρα για το νερό της πισίνας μας;
Απάντηση:
Σε πισίνες με διάμετρο 457εκ και μικρότερες ταιριάζει ο θερμαντήρας # 28684 της ΙΝΤΕΧ (32 χιλ διάμετρο σωλήνας), επίσης υπάρχει και ο ηλιακός θερμαντήρας # 28685 της ΙΝΤΕΧ που κάνει και για μεγαλύτερες πισίνες.

Ερώτηση:
Μπορεί το γρασίδι να μεγαλώσει κάτω από την πισίνα;
Απάντηση:
Ναι, σε μερικές περιπτώσεις σκληρού χόρτου μπορεί το γρασίδι να φυτρώσει. Πριν στήσετε την πισίνα σας προτείνουμε να καθαρίσετε καλά τον χώρο από χόρτα/γρασίδι. Η ΙΝΤΕΧ δεν φέρει καμία ευθύνη για τέτοιες περιπτώσεις μιας και δεν πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα. Συνιστάτε να τοποθετηθεί ως επιπλέων βάση μία μεμβράνη ή κάποια άλλη επιπλέων προστασία. Ιδανικά τοποθετήστε τα πλαστικά πλακάκια Pool Ground Cloth # 29081 της ΙΝΤΕΧ (θα τα βρείτε στα αξεσουάρ μας).

Ερώτηση:
Μπορεί η μεμβράνη ή το φίλτρο να αγορασθούν ξεχωριστά;
Απάντηση:
Βεβαίως απλά επικοινωνήσατε για αποθέματα.

Ερώτηση:
Μπορεί η πισίνα να παραμείνει όλο τον χρόνο στην θέση της με νερό;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την περιοχή. Δεν σας προτείνουμε να την διατηρήσετε εάν οι θερμοκρασίες πέφτουν χαμηλότερα από +5ο C (Κελσίου). Το νερό μπορεί να παγώσει και λόγο βάρους η πισίνα να καταρρεύσει ή να σχιστή η μεμβράνη ή ακόμη και να σπάσει το φίλτρο λόγο πάγου στο εσωτερικό του.

Ερώτηση:
Χρειάζεται να έχω εξοπλισμό ασφάλειας και διάσωσης κοντά στην πισίνα;
Απάντηση:
Πάντοτε πρέπει να έχετε δίπλα στην πισίνα εξοπλισμό ασφαλείας και διάσωσης. Προτεινόμενα στοιχεία (αλλά δεν περιορίζονται) είναι εγκεκριμένο σωσίβιο με σχοινί, ένα πρότυπο κιτ πρώτων βοηθειών, ένα κοντάρι μήκους τουλάχιστον 3.50 μέτρων και γραμμένους όλους τους χειρισμούς έκτακτης ανάγκης και ανάνηψης σε περίπτωση πνιγμού) όπως επίσης και έτοιμα τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Ερώτηση:
Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας υφίσταται;
Απάντηση:
Σαφώς και υφίσταται παρά το γεγονός ότι τα φίλτρα μας πληρούν όλους τους όρους ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνιστούμε να τοποθετηθεί από ειδικευμένο ηλεκτρολόγο πρίζα με δική της ασφάλεια καθώς και ρελέ ασφαλείας. Η ΙΝΤΕΧ ξεκάθαρα αναφέρει πως την στιγμή κατά την οποία μεταχειρίζεστε την πισίνα το ρεύμα να είναι εκτός/σβηστό (OFF) δηλαδή η αντλία να μην είναι σε λειτουργία.

Ερώτηση:
Για την συντήρηση του νερού προτείνετε να μεταχειριστούμε χημικά και εάν ναι τι είδους;
Απάντηση:
Ναι τα χημικά για την συντήρηση του νερού είναι απαραίτητα. Επικοινωνήστε με το τοπικό σας κατάστημα που πουλά χημικά για πισίνες και δώστε τους την χωρητικότητα σε λίτρα της πισίνας σας. Επίσης η ΙΝΤΕΧ παρέχει με το Krystal Clean Poolwater Systems δικούς της Χλωριοποιητές / Saltwater Systems (παράγουν χλώριο) τους οποίους προμηθεύεστε ξεχωριστά και οι οποίοι διατηρούν την πισίνα απαλλαγμένη από την άλγη και βακτήρια.

Ερώτηση:
Ποιος θα αντικαταστήσει το ελαττωματικό προϊόν που είναι σε εγγύηση; 
Απάντηση:
Κάθε αίτηση επιστροφής ελαττωματικού προϊόντος που παρουσιάζει εργοστασιακό πρόβλημα και εμπίπτει στους όρους και τα χρονικά περιθώρια που ορίζονται από την εγγύηση του εργοστασίου πρέπει να γίνει στο αρχικό σημείο αγοράς (κατάστημα ή εταιρεία).

Ερώτηση:
Η ΙΝΤΕΧ πισίνα μου έχει εγγύηση;
Απάντηση:
Ναι όλες οι πισίνες της ΙΝΤΕΧ καλύπτονται από εγγύηση εργοστασίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε τον σύνδεσμο ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ / WARRANTIES

Ερώτηση:
Η σκάλα, η βάση για την μεμβράνη (υπόστρωμα εδάφους), το κάλυμμα είναι μέσα στο κουτί μαζί με την πισίνα;
Απάντηση:
Εξαρτάται από τον κωδικό που έχετε αγοράσει. Πριν αγοράσετε διαβάστε το κιβώτιο (εξωτερικά) ή επισκεφτείτε το site μας και διαβάστε την περιγραφή του προϊόντος στον συγκεκριμένο κωδικό.

Ερώτηση:
Η μεμβράνη χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να έχουμε διάρκεια ζωής;
Απάντηση:
Κρατήστε τα αιχμηρά αντικείμενα μακριά από την πισίνα. Καθαρίζετε τον φουσκωτό δακτύλιο μετά από κάθε χρήση με ένα μαλακό πανί, και σκεπάστε την πισίνα με το κάλυμμα όταν δεν την μεταχειρίζεστε. Διατηρήστε ιδανικά νούμερα pH και επίσης διατηρήστε την καθαριότητα της πισίνας. Χημικά που είναι σε μορφή κόκκου πρέπει οπωσδήποτε προηγουμένως να διαλύονται σε μια λεκάνη με νερό. Τις ταμπλέτες τις βάζουμε στον ειδικό κάδο της ΙΝΤΕΧ # 29040 & 29041 και ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ

Ερώτηση:
Πως αδειάζω και προετοιμάζω για αποθήκευση την πισίνα μου; 
Απάντηση:
Αφαιρέσατε το εξωτερικό καπάκι από την βαλβίδα αδειάσματος (εξωτερική μεριά πισίνας χαμηλά). Προσαρμόσατε την ειδική πλαστική προσθήκη (άσπρο αντάπτορα) για να συνδεθεί με το λάστιχο ποτίσματος. Βιδώστε το στην πισίνα (βαλβίδα αδειάσματος). Προσοχή: πριν αποθηκεύσετε την πισίνα/μεμβράνη για μεγάλη διάρκεια να είναι απολύτως καθαρή και στεγνή και στην συνέχεια προσθέστε ταλκ μέσα και έξω.

Ερώτηση:
Πώς εμποδίζω τις διάφορες βρομιές να μπουν μέσα στην πισίνα;
Απάντηση:
Να θυμίζετε στην οικογένεια και στους φίλους πριν μπουν στην πισίνα να ξεπλένουν κυρίως τα πόδια (ειδικός κάδος της ΙΝΤΕΧ #29080) και οπωσδήποτε να μην έχουν λάδια/κρέμες στο σώμα τους πριν από την είσοδο στην πισίνα.. Όσο δεν χρησιμοποιείτε την πισίνα διατηρείτε την διαρκώς καλυμμένη με το κάλυμμα της ΙΝΤΕΧ . Αυτό θα εμποδίζει αντικείμενα και σκόνες να πέσουν στην πισίνα όσο δεν την χρησιμοποιείτε.

Ερώτηση:
Πώς οι υπεριώδεις ακτίνες (UV) επηρεάζουν τα υλικά μας;
Απάντηση:
Όλα τα PVC που βρίσκονται σε παρατεταμένη έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία, αποδομούνται με την πάροδο του χρόνου. Σημειώσατε πως οι πισίνες ΙΝΤΕΧ είναι φτιαγμένες με πρόσθετες ρητίνες, φίλτρα προστασίας - αναστολείς UV, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αποδόμησης κάι απομάκρυνσης της πιθανότητας αλλοίωσης των υλικών τους.

Ερώτηση:
Μέχρι πιο ύψος μπορώ να γεμίσω την πισίνα μου;
Απάντηση:
Μέχρι την γραμμή κοντά στην βάση του φουσκωτού δακτυλιδιού. Μην παραγεμίζετε την πισίνα, καθώς αυτό μπορεί να καταστήσει τα τοιχώματα της ασταθή και ενδεχομένως να προκληθούν τραυματισμοί ή και υλικές ζημιές από το νερό που θα βγαίνει από το πάνω μέρος της κατά την χρήση.

Ερώτηση:
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γεμίσει η πισίνα με νερό; 
Απάντηση:
Από δύο ή και περισσότερες ώρες, εξαρτάτε από το μέγεθος της πισίνας σας, την διάμετρο του σωλήνα και της πίεσης του νερού. Να θυμάστε ότι πρέπει να παρακολουθείτε την πισίνα σας κατά την διάρκεια του γεμίσματος και να βεβαιώνεστε ότι η πισίνα γεμίζει ομοιόμορφα και η επιφάνεια του νερού παραμένει οριζόντια (αλφαδιασμένη). Μην γεμίζετε την πισίνα κατά την διάρκεια της νύχτας (χωρίς παρακολούθηση).

Ερώτηση:
Πόσες σεζόν θα αντέξει η πισίνα μου;
Απάντηση:
Βασικά εξαρτάται από την χρήση και την φροντίδα της. Προσεκτική συντήρηση και σωστή αποθήκευση στο τέλος του καλοκαιριού επιμηκύνουν την ζωή της πισίνας.

Ερώτηση:
Πόσο στοιχίζει για να γεμίσουμε την πισίνα;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την περιοχή. Προτείνουμε να πάρετε προσφορά από βυτιοφόρο της περιοχής σας (αφορά μεγάλες πισίνες).

Ερώτηση:
Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το νερό;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την χρήση και την σταθερότητα στα χημικά σας. Εάν καθαρίζεται και φιλτράρεται (αντλία) σωστά και τα χημικά της είναι σε ισορροπία πρέπει να βαστήξει όλη την σεζόν. Απαραίτητο είναι η πισίνα να σκεπάζετε όταν δεν κολυμπάτε, να μετράτε συχνά (κάθε 2-3 μέρες) την κατάσταση του νερού, η αντλία να δουλεύει τις ώρες που αναλογούν ανά τύπο φίλτρου/πισίνας, και να πλένετε-αλλάζετε το Cartridge (χάρτινο φίλτρο).

Ερώτηση:
DVD για να δώ πως στήνεται η πισίνα υπάρχει;
Απάντηση:
DVD υπάρχει σε όλα τα κιβώτια από τις μεγάλες πισίνες μας. Επίσης στο site μας θα βρείτε σχετικά video και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ερώτηση:
Τι προστασία να βάλλω για να μην γίνει ατύχημα κατά την απουσία μου;
Απάντηση:
Προτείνουμε, φράχτη γύρω από την πισίνα, και απομάκρυνση της σκάλας.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές για τα ζώα μου να παίζουν μέσα στην πισίνα μου;
Απάντηση:
Όχι. Σκύλοι και γάτες και οιοδήποτε άλλο ζώο πρέπει να τα βαστάτε μακριά από την πισίνα σας.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές να πηδάμε ή να κάνουμε βουτιές από την σκάλα ή οιασδήποτε άλλης μορφής πλατφόρμας;
Απάντηση:
Όχι. Κάτω από καμία συνθήκη δεν επιτρέπετε να κάνετε βουτιές. Υπάρχει Κίνδυνος Τραυματισμού ή ακόμη και Πνιγμού.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές να ξαπλώνω/γέρνω πάνω στον φουσκωτό δακτύλιο;
Απάντηση:
Όχι. Μην επιτρέπετε σε κανένα χρήστη της πισίνας (ακόμη και μικρά παιδιά) να γέρνουν/ξαπλώνουν στον φουσκωτό δακτύλιο. Αυτό θα δημιουργήσει μία αστάθεια στην πισίνα και να χυθεί το νερό από την μία πλευρά.

Ερώτηση:
Υπάρχουν στην συσκευασία επισκευαστικά υλικά (μπαλώματα) για την μεμβράνη;
Απάντηση:
Ναι. Μικρές τρύπες ή μικρά σκισίματα μπορούν να επισκευασθούν με το κιτ επισκευής που βρίσκεται μέσα στην συσκευασία της πισίνας σας. Πριν από την τοποθέτηση του αυτοκόλλητου η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Για σωστές κολλήσεις συνιστάμε το κιτ επιδιόρθωσης της ΙΝΤΕΧ με σωληνάριο κόλλας και κομμάτι μεμβράνης.

Ερώτηση:
Τι μπορεί να κάνει την πισίνα να μην κάθετε σωστά;
Απάντηση:
Η βάση (βυθός) της μεμβράνης δεν έχει απλωθεί σωστά δηλαδή έχει ζάρες. Η μεμβράνη πρέπει να είναι ομοιόμορφα απλωμένη γύρω από το φουσκωτό δαχτυλίδι. Εάν το έχετε κάνει σωστά αλλά η πισίνα ακόμη γέρνει τότε το έδαφος δεν είναι 100% επίπεδο.

Ερώτηση:
Τι χρειάζεται για να προετοιμαστεί η θέση που θα εγκατασταθεί η πισίνα;
Απάντηση:
Χρειάζεται μία επίπεδη, συμπαγή και στερεά επιφάνεια αφού προηγουμένως έχετε αφαιρέσει όλα τα αιχμηρά αντικείμενα (πέτρες-ξύλα, κλπ). Συνιστάται επίσης μία προστατευτική βάση κάτω από την μεμβράνη. Ιδανικά τοποθετήστε τα πλαστικά πλακάκια Pool Ground Cloth # 29081 της ΙΝΤΕΧ (θα τα βρείτε στα αξεσουάρ μας). Επίσης η πισίνα θα πρέπει να είναι επισκέψιμη από κάθε πλευρά της ή γύρο από την περιφέρεια της και ταυτόχρονα να μην υπάρχουν αντικείμενα σε απόσταση μικρότερη από 1,35μ που ενδεχομένως θα επιτρέψουν σε ένα παιδί να σκαρφαλώσει και να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν και να μπει μέσα.

Ερώτηση:
Ποια είναι η μεγαλύτερη κλίση που μπορώ να στήσω την πισίνα;
Απάντηση:
Η επιφάνεια πρέπει να είναι απολύτως επίπεδη και σταθερή. Βεβαιωθείτε στα αρχικά στάδια του γεμίσματος (2.5 εκ) ότι το νερό γεμίζει ομοιόμορφα μέσα στην πισίνα. Εάν δεν γεμίζει ομοιόμορφα και γέρνει από την μία πλευρά σταματήστε το γέμισμα και αλλάξτε τοποθεσία. Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί το νερό ακόμη και να τραυματιστείτε.

Ερώτηση:
Από τι υλικό είναι φτιαγμένη η πισίνα;
Απάντηση:
Πολυστρωματικές μεμβράνες PVC. Τρία (3) διαφορετικά στρώματα εσωτερικά για επιπλέων στερεότητα και αντοχή και επίσης από 2 εξωτερικά στρώματα βαρέως τύπου PVC ενωμένα με στρώση από νήματα polyester.

Ερώτηση:
Ποιό μπορεί να είναι το πρόβλημα όταν ο φουσκωτός δακτύλιος ξεφουσκώνει την επόμενη μέρα που τον έχουμε φουσκώσει;
Απάντηση:
Όταν ο δακτύλιος φουσκωθεί κατά την διάρκεια ζεστής ημέρας, ο αέρας μέσα είναι διογκωμένος και συμπιέζετε. Όταν το απόγευμα και ακόμη περισσότερο το βράδυ ο αέρας κρυώσει συστέλλεται με αποτέλεσμα ο δακτύλιος να ξεφουσκώνει δίνοντας μας λάθος μηνύματα. Μην παραφουσκώνετε τον δακτύλιο και βεβαιωθείτε ότι ασφαλίσατε καλά την βαλβίδα.

Ερώτηση:
Τι πρέπει να αποφύγω για να μην τρυπήσω τον δακτύλιο;
Απάντηση:
Κρατήστε τα ζώα μακριά από την πισίνα. Αιχμηρά αντικείμενα όπως χρυσαφικά, μπρασελέ, δαχτυλίδια, τσιμπιδάκια για τα μαλλιά, παιχνίδια παιδιών πλαστικά, πρέπει να τα βγάζετε πριν μπείτε.

Ερώτηση:
Με τι πρέπει να καθαρίσω την πισίνα μου πριν την φυλάξω για χειμώνα;
Απάντηση:
Λίγο υγρό σαπούνι με νερό. Στεγνώστε την πολύ καλά πριν φυλαχθεί. Τοποθετήστε ΤΑΛΚ σε όλη την πισίνα εσωτερικά και εξωτερικά.

Ερώτηση:
Η παρατεταμένη χρίση χημικών πισίνας ή σε υπερβολική δόση μπορούν να επηρεάσουν την μεμβράνη; 
Απάντηση:
Ναι, παρατεταμένη χρήση ή υπερβολικές δόσεις ή συμπυκνωμένες χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε οποιοδήποτε πισίνα αλλά ακόμη και στον χρήστη.

Ερώτηση:
Ποια είναι η διαδικασία σε περίπτωση προβλήματος με το προϊόν κατά την τοποθέτηση του για την διεκδίκηση εγγύησης:
Απάντηση:
Φωτογραφία από απόσταση που να εμφανίζετε η πισίνα που και πως είναι στημένη > όλες οι πλευρές.
Φωτογραφία του σημείου που έχει το πρόβλημα.
Φωτογραφία της τοποθεσίας που έχει στηθεί η πισίνα.
Φωτογραφία των κωδικών που εμφανίζονται επάνω στο φίλτρο και στην μεμβράνη.

Ερώτηση:
Ποια είναι η εγγύηση του εργοστασίου ΙΝΤΕΧ
Απάντηση:
Για τα ηλεκτρικά μέρη ήτοι το φίλτρο της πισίνας = 2 χρόνια και για την μεμβράνη 3 μήνες – αποκλειστικά για εργοστασιακό πρόβλημα μόνο.

2. METAL FRAME POOLS / (ΠΙΣΙΝΕΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ - ΜΕΤΑΛΛΙΚOΣ ΣΚΕΛΕΤOΣ)

Οι πισίνες ΙΝΤΕΧ είναι ΠΙΣΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ και σαν τέτοιες πωλούνται > στήνονται δηλαδή στην επιφάνεια της γης / υπέργειες. Σε περίπτωση που στηθούν κάτω από την γη ΔΕΝ έχουν την εγγύηση της ΙΝΤΕΧ.

Ερώτηση:
Περίπου πόσα λίτρα νερού χωράει η πισίνα; 
Απάντηση:
Συνιστάτε η πισίνα σας να είναι γεμάτη στο 90% του νερού περίπου: 220Χ160Χ60 = 1,662 λίτρα, 260Χ160Χ65 = 2,282 λίτρα, 300Χ175Χ80 = 3834 λίτρα, 450Χ220Χ84 = 7,127 λίτρα

Ερώτηση:
Είναι διαθέσιμα για αγορά, ως ανταλλακτικό, η μεμβράνη και τα υπόλοιπα εξαρτήματα της πισίνας; 
Απάντηση:
Ναί. Όλα τα εξαρτήματα για τις INTEX πισίνες μπορούν να αντικατασταθούν. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα, κοιτάξτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή, διαλέξτε κωδικό ανταλλακτικού και καλέστε μας.

Ερώτηση:
Μπορώ να τοποθετήσω την πισίνα πάνω σε τσιμεντένια βάση; 
Απάντηση:
Ναι. Η επιφάνεια όμως πρέπει να είναι επίπεδη και σταθερή. Συνιστάτε να τοποθετηθεί ένα πλαστικό υπόστρωμα για βάση κάτω από την πισίνα. Προσοχή ΜΗΝ σέρνετε την μεμβράνη/liner στο τσιμέντο διότι κινδυνεύει να τρυπηθεί. Ιδανικά τοποθετήστε τα πλαστικά πλακάκια Pool Ground Cloth - 29081 της ΙΝΤΕΧ (θα τα βρείτε στα αξεσουάρ μας). Επίσης στη θέση που θα τοποθετηθεί η πισίνα δεν θα πρέπει να εμποδίζει εισόδους και εξόδους του σπιτιού σας.

Ερώτηση:
Μπορεί να τοποθετηθεί μια πισίνα πάνω σε μια πλαγιά; 
Απάντηση:
Όχι. Το έδαφος πρέπει να είναι επίπεδο και σταθερό. Αν η πισίνα έχει τοποθετηθεί σε έδαφος επικλινές το νερό θα μετατοπισθεί προς την μία πλευρά και θα προκληθούν πιέσεις στο πλαίσιο της με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος αστάθειας και ενδεχομένως κατάρρευσης της και κατά συνέπεια να προκληθούν τραυματισμοί και ή υλικές ζημιές.

Ερώτηση:
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμμος για να ισιώσουμε το έδαφος που έχει κλίση; 
Απάντηση:
Όχι. Η άμμος έχει την ιδιότητα της μετατόπισης/μετακίνησης, ως εκ τούτου η πισίνα θα γείρει και ενδεχομένως τα πόδια της να βυθιστούν μέσα στην άμμο και το νερό να μετατοπισθεί από την μία πλευρά προκαλώντας πιέσεις στο πλαίσιο με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος αστάθειας και ενδεχομένως κατάρρευσης της και κατά συνέπεια να προκληθούν τραυματισμοί και ή υλικές ζημιές.

Ερώτηση:
Μπορεί η πισίνα να παραμείνει όλο τον χρόνο στην θέση της με νερό;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την περιοχή. Δεν σας προτείνουμε να την διατηρήσετε εάν οι θερμοκρασίες πέφτουν χαμηλότερα από +5ο C (Κελσίου). Το νερό μπορεί να παγώσει και λόγο βάρους η πισίνα να καταρρεύσει ή να σχιστή η μεμβράνη ή ακόμη και να σπάσει το φίλτρο λόγο πάγου στο εσωτερικό του.

Ερώτηση:
Χρειάζεται να έχω εξοπλισμό ασφάλειας και διάσωσης κοντά στην πισίνα;
Απάντηση:
Πάντοτε πρέπει να έχετε δίπλα στην πισίνα εξοπλισμό ασφαλείας και διάσωσης. Προτεινόμενα στοιχεία (αλλά δεν περιορίζονται) είναι εγκεκριμένο σωσίβιο με σχοινί, ένα πρότυπο κιτ πρώτων βοηθειών, ένα κοντάρι μήκους τουλάχιστον 3.50 μέτρων και γραμμένους όλους τους χειρισμούς έκτακτης ανάγκης και ανάνηψης σε περίπτωση πνιγμού) όπως επίσης και έτοιμα τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Ερώτηση:
Για την συντήρηση του νερού προτείνετε να μεταχειριστούμε χημικά και εάν ναι τι είδους;
Απάντηση:
Ναι τα χημικά για την συντήρηση του νερού είναι απαραίτητα. Επικοινωνήστε με το τοπικό σας κατάστημα που πουλά χημικά για πισίνες και δώστε τους την χωρητικότητα σε λίτρα της πισίνας σας. Επίσης η ΙΝΤΕΧ παρέχει με το Krystal Clean Poolwater Systems δικούς της Χλωριοποιητές / Saltwater Systems (παράγουν χλώριο) τους οποίους προμηθεύεστε ξεχωριστά και οι οποίοι διατηρούν την πισίνα απαλλαγμένη από την άλγη και βακτήρια.

Ερώτηση:
Υπάρχουν στην συσκευασία επισκευαστικά υλικά (μπαλώματα) για την μεμβράνη;
Απάντηση:
Ναι. Μικρές τρύπες ή μικρά σκισίματα μπορούν να επισκευασθούν με το κιτ επισκευής που βρίσκεται μέσα στην συσκευασία της πισίνας σας. Πριν από την τοποθέτηση του αυτοκόλλητου η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Για σωστές κολλήσεις συνιστάμε το κιτ επιδιόρθωσης της ΙΝΤΕΧ με σωληνάριο κόλλας και κομμάτι μεμβράνης.

Ερώτηση:
Η ΙΝΤΕΧ πισίνα μου έχει εγγύηση;
Απάντηση:
Ναι όλες οι πισίνες της ΙΝΤΕΧ καλύπτονται από εγγύηση εργοστασίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε τον σύνδεσμο ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ / WARRANTIES

Ερώτηση:
Η σκάλα, η βάση για την μεμβράνη (υπόστρωμα εδάφους), το κάλυμμα είναι μέσα στο κουτί μαζί με την πισίνα;
Απάντηση:
Εξαρτάται από τον κωδικό που έχετε αγοράσει. Πριν αγοράσετε διαβάστε το κιβώτιο (εξωτερικά) ή επισκεφτείτε το site μας και διαβάστε την περιγραφή του προϊόντος στον συγκεκριμένο κωδικό.

Ερώτηση:
Η μεμβράνη χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να έχουμε διάρκεια ζωής;
Απάντηση:
Κρατήστε τα αιχμηρά αντικείμενα μακριά από την πισίνα, σκεπάζετε την πισίνα με κάλυμμα όταν δεν την μεταχειρίζεστε. Διατηρήστε ιδανικά νούμερα pH και διατηρήστε την καθαριότητα της πισίνας. Χημικά που είναι σε μορφή κόκκου πρέπει οπωσδήποτε προηγουμένως να διαλύονται σε μια λεκάνη με νερό. Τις ταμπλέτες τις βάζουμε στον ειδικό κάδο της ΙΝΤΕΧ # 29040 & 29041 και ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ

Ερώτηση:
Πως αδειάζω και προετοιμάζω για αποθήκευση την πισίνα μου; 
Απάντηση:
1. Αφαιρέστε το καπάκι από τη βαλβίδα αποστράγγισης στην εξωτερική πλευρά της πισίνας. 2. Συνδέστε το θηλυκό άκρο του σωλήνα με τον προσαρμογέα του σωλήνα - αντάπτορα. 3. Τοποθετήστε το άκρο του εύκαμπτου σωλήνα σε μια περιοχή όπου το νερό μπορεί να αποστραγγιστεί με ασφάλεια. 4. Βιδώστε τον προσαρμογέα του σωλήνα στη βαλβίδα αποστράγγισης. Σημείωση: το νερό θα αρχίσει να στραγγίζει αμέσως. 5. Όταν τελειώσετε αποσυνδέστε τον προσαρμογέα του σωλήνα. 6. Αντικαταστήστε το πώμα αποστράγγισης στο εσωτερικό της πισίνας για την αποθήκευση. 7. Αντικαταστήστε το κάλυμμα αποστράγγισης στο εξωτερικό της πισίνας. 8. Βεβαιωθείτε πως η μεμβράνη είναι απολύτως καθαρή και στεγνή πριν από μακροχρόνια αποθήκευση και απλώστε ταλκ στην μεμβράνη (μέσα & έξω).

Ερώτηση:
Πώς εμποδίζω τις διάφορες βρομιές να μπουν μέσα στην πισίνα;
Απάντηση:
Να θυμίζετε στην οικογένεια και στους φίλους πριν μπουν στην πισίνα να ξεπλένουν κυρίως τα πόδια (ειδικός κάδος της ΙΝΤΕΧ #29080) και οπωσδήποτε να μην έχουν λάδια/κρέμες στο σώμα τους πριν από την είσοδο στην πισίνα.. Όσο δεν χρησιμοποιείτε την πισίνα διατηρείτε την διαρκώς καλυμμένη με το κάλυμμα της ΙΝΤΕΧ . Αυτό θα εμποδίζει αντικείμενα και σκόνες να πέσουν στην πισίνα όσο δεν την χρησιμοποιείτε.

Ερώτηση:
Μπορεί να φυτρώσει χόρτο κάτω από την πισίνα μου; Πώς μπορώ να αποτρέψω την ανάπτυξη μυκήτων σε συγκεκριμένα σημεία της επιφάνειας της βάσης του τσιμέντου; 
Απάντηση:
Δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί η βλάστηση αγριόχορτων κάτω από την πισίνα. Κρατήστε αυτό κατά νου όταν επιλέγετε την περιοχή για το στήσιμο της πισίνας σας. Κρατήστε το σκυρόδεμα η τα πλακάκια της επιφάνειας που θα στηθεί όσο το δυνατόν ποιο στεγνό και να σφουγγαρίζετε την πέριξ περιοχή όπου υπάρχουν νερά μετά από κάθε χρήση για να ελαχιστοποιηθεί η ανάπτυξη μυκήτων, ειδικά σε σκιασμένες περιοχές.

Ερώτηση:
Πώς μπορώ να τοποθετήσω τον τελευταίο δοκό στις στρογγυλές πισίνες, διατηρώντας παράλληλα τα άλλα δοκάρια άθικτα στην πισίνα γύρο του πλαισίου; 
Απάντηση:
Σηκώστε τα δύο δοκάρια μέχρι ένα ύψος όπου υπό γωνία θα μπορέσετε να εισάγετε τις δοκούς και στις δύο πλευρές. Προσέξτε τα δάχτυλά σας να μην πιαστούν στα κοινά ανοίγματα.

Ερώτηση:
Πώς οι υπεριώδεις ακτίνες (UV) επηρεάζουν τα υλικά της πισίνας μας;
Απάντηση:
Όλα τα PVC που βρίσκονται σε παρατεταμένη έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία, αποδομούνται με την πάροδο του χρόνου. Σημειώσατε πως οι πισίνες ΙΝΤΕΧ είναι φτιαγμένες με πρόσθετες ρητίνες, φίλτρα προστασίας - αναστολείς UV, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αποδόμησης κάι απομάκρυνσης της πιθανότητας αλλοίωσης των υλικών τους.

Ερώτηση:
Μέχρι πιο ύψος μπορώ να γεμίσω την πισίνα; 
Απάντηση:
Μέχρι τη γραμμή πλήρωσης, η οποία είναι περίπου 90% πλήρης. Ελέγξτε το κιβώτιο της πισίνας σας για το σχέδιο που δείχνει την ακριβή γραμμή πλήρωσης.

Ερώτηση:
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γεμίσει η πισίνα με νερό; 
Απάντηση:
Από δύο ή και περισσότερες ώρες, εξαρτάτε από το μέγεθος της πισίνας σας, την διάμετρο του σωλήνα και της πίεσης του νερού. Να θυμάστε ότι πρέπει να παρακολουθείτε την πισίνα σας κατά την διάρκεια του γεμίσματος και να βεβαιώνεστε ότι η πισίνα γεμίζει ομοιόμορφα και η επιφάνεια του νερού παραμένει οριζόντια (αλφαδιασμένη). Μην γεμίζετε την πισίνα κατά την διάρκεια της νύχτας (χωρίς παρακολούθηση).

Ερώτηση:
Πόσες σεζόν θα αντέξει η πισίνα μου;
Απάντηση:
Βασικά εξαρτάται από την χρήση και την φροντίδα της. Προσεκτική συντήρηση και σωστή αποθήκευση στο τέλος του καλοκαιριού επιμηκύνουν την ζωή της πισίνας.

Ερώτηση:
Πόσο στοιχίζει για να γεμίσουμε την πισίνα;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την περιοχή. Προτείνουμε να πάρετε προσφορά από βυτιοφόρο της περιοχής σας (αφορά μεγάλες πισίνες).

Ερώτηση:
Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το νερό;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την χρήση και την σταθερότητα στα χημικά σας. Εάν το νερό καθαρίζεται και φιλτράρεται (αντλία) σωστά και τα χημικά της είναι σε ισορροπία πρέπει να βαστήξει όλη την σεζόν. Απαραίτητο είναι η πισίνα να σκεπάζετε όταν δεν κολυμπάτε, να μετράτε συχνά (κάθε 2-3 μέρες) την κατάσταση του νερού, η αντλία να δουλεύει τις ώρες που αναλογούν ανά τύπο φίλτρου/πισίνας, και να πλένετε-αλλάζετε το Cartridge (χάρτινο φίλτρο) ή την άμμο στο φίλτρο.

Ερώτηση:
DVD για να δω πως στήνεται η πισίνα υπάρχει; 
Απάντηση:
DVD υπάρχει σε όλα τα κιβώτια από τις μεγάλες πισίνες μας. Επίσης στο site μας θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες σε pdf και dvd.

Ερώτηση:
Απαιτείτε δια νόμου φράχτης γύρω από την πισίνα; 
Απάντηση:
Ορισμένες πόλεις και κωμοπόλεις απαιτούν οι ιδιοκτήτες ορισμένων τύπων πισίνας, με βάση το μέγεθος και το βάθος να εγκαθιστούν ‘’φράχτη’’ στην περιοχή όπου βρίσκεται η πισίνα. Ελέγξτε τις τοπικές πολεοδομίες σχετικά.

Ερώτηση:
Τι προστασία να βάλλω για να μην γίνει ατύχημα κατά την απουσία μου;
Απάντηση:
Προτείνουμε, φράχτη γύρω από την πισίνα, και απομάκρυνση της σκάλας.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές για τα ζώα μου να παίζουν μέσα στην πισίνα μου; 
Απάντηση:
Όχι. Σκύλοι και γάτες και οιοδήποτε άλλο ζώο πρέπει να τα βαστάτε μακριά από την πισίνα σας για να αποφύγετε ατύχημα του ζώου και για να προστατέψετε την σταθερότητα της πισίνας (υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσει η μεμβράνη από τα νύχια και δόντια του ζώου).

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές να κάνουμε βουτιές από την σκάλα ή την πλατφόρμα της ή από πάνω από την πισίνα (σκελετό); 
Απάντηση:
Όχι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να πηδά ή να κάνει βουτιές στην πισίνα. Η INTEX δεν διαθέτει κανένα τύπο πισίνας που να έχει το απαραίτητο βάθος που να επιτρέπει μια τέτοια δραστηριότητα. Η αδυναμία ή παράληψη να ακολουθήσετε του κανόνες ασφαλείας της ΙΝΤΕΧ μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο.

Ερώτηση:
Να αφήσω την πισίνα μου έξω στο χιόνι ή στον παγωμένο χειμώνα; 
Απάντηση:
Όχι. Οι INTEX πισίνες επιφανείας θα καταρρεύσουν κάτω από το βάρος του πάγου και του χιονιού, και η μεμβράνη PVC μπορεί να σκιστεί. Επίσης μπορεί να σπάσει το φίλτρο, εάν παγώσει το νερό μέσα του.

Ερώτηση:
Τι χρειάζεται για να προετοιμαστεί η θέση που θα εγκατασταθεί η πισίνα;
Απάντηση:
Χρειάζεται μία επίπεδη, συμπαγή και στερεά επιφάνεια αφού προηγουμένως έχετε αφαιρέσει όλα τα αιχμηρά αντικείμενα (πέτρες-ξύλα, κλπ). Συνιστάται επίσης μία προστατευτική βάση κάτω από την μεμβράνη. Ιδανικά τοποθετήστε τα πλαστικά πλακάκια Pool Ground Cloth # 29081 της ΙΝΤΕΧ (θα τα βρείτε στα αξεσουάρ μας). Επίσης η πισίνα θα πρέπει να είναι επισκέψιμη από κάθε πλευρά της ή γύρο από την περιφέρεια της και ταυτόχρονα να μην υπάρχουν αντικείμενα σε απόσταση μικρότερη από 1,35μ που ενδεχομένως θα επιτρέψουν σε ένα παιδί να σκαρφαλώσει και να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν και να μπει μέσα.

Ερώτηση:
Από τι υλικό είναι φτιαγμένη η πισίνα; 
Απάντηση:
Πολυστρωματικές μεμβράνες PVC. Τρία (3) διαφορετικά στρώματα εσωτερικά για επιπλέων στερεότητα και αντοχή και επίσης από 2 εξωτερικά στρώματα βαρέως τύπου PVC ενωμένα με στρώση από νήματα polyester.

Ερώτηση:
Με τι πρέπει να καθαρίσω την πισίνα μου πριν την φυλάξω για χειμώνα; 
Απάντηση:
Λίγο υγρό σαπούνι με νερό. Στεγνώστε την πολύ καλά πριν φυλαχθεί. Τοποθετήστε ΤΑΛΚ σε όλη την πισίνα εσωτερικά και εξωτερικά.

Ερώτηση:
Γιατί βρίσκω άλγη στην πισίνα μου, ακόμη και όταν δουλεύω συχνά την αντλία του φίλτρου μου; 
Απάντηση:
Η αντλία και το φίλτρο από μόνα τους δεν αποτρέπουν την ανάπτυξη άλγους στο νερό της πισίνας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συνεχή διατήρηση των κατάλληλων επιπέδων pH και χλωρίου. Μπορείτε να εγκαταστήσετε παράλληλα ένα Saltwater System # 28664 ή 28666 (γεννήτρια χλωρίου πισίνας) της INTEX ή να ερευνήσετε στα τα τοπικά καταστήματα που έχουν χημικά για πισίνες για περισσότερες πληροφορίες και το κατάλληλο υλικό.

Ερώτηση:
Ποιος θα αντικαταστήσει το ελαττωματικό προϊόν που είναι σε εγγύηση; 
Απάντηση:
Κάθε αίτηση επιστροφής ελαττωματικού προϊόντος που παρουσιάζει εργοστασιακό πρόβλημα και εμπίπτει στους όρους και τα χρονικά περιθώρια που ορίζονται από την εγγύηση του εργοστασίου πρέπει να γίνει στο αρχικό σημείο αγοράς (κατάστημα ή εταιρεία).

Ερώτηση:
Η παρατεταμένη χρίση χημικών πισίνας ή σε υπερβολική δόση μπορούν να επηρεάσουν την μεμβράνη; 
Απάντηση:
Ναι, παρατεταμένη χρήση ή υπερβολικές δόσεις ή συμπυκνωμένες χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε οποιοδήποτε πισίνα αλλά ακόμη και στον χρήστη.

Ερώτηση:
Πώς γίνετε να γέρνει η πισίνα από την μία μεριά ενώ την έχω τοποθετήσει σε επίπεδη επιφάνεια; 
Απάντηση:
Προφανώς το έδαφος δεν είναι απολύτως επίπεδο. Δεν μπαζώνουμε αλλά αντίθετα σκάβουμε από την μεριά που ξεκινάει η κλήση.

Ερώτηση:
Πως εισχωρώ τους μεταλλικούς σωλήνες στην μεμβράνη (πάνω πλαίσιο) πισίνας; 
Απάντηση:
Ο ένας εκ των δύο ενηλίκων, που χρειάζονται για την συναρμολόγηση της πισίνας, βαστάει σηκωμένη την μεμβράνη και ο άλλος εισχωρεί τους σωλήνες (A, B, C κλπ) στο άνοιγμα (τσέπη) που έχει η μεμβράνη στο πάνω πλαίσιο της.

Ερώτηση:
Ποια είναι το πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν γεμίσει η πισίνα; 
Απάντηση:
Πριν από την πλήρωση βεβαιωθείτε ότι το πάνω μέρος της πισίνας (περιμετρικός σκελετός) είναι εντελώς επίπεδος . Επίσης, κατά την διάρκεια της πλήρωσης και ανά συχνά τακτά διαστήματα ελέγχετε τραβώντας τις αντηρίδες προς τα έξω ώστε να παραμένουν τεντωμένα τα κάτω ζωνάρια με τον πίρο.

Ερώτηση:
Τι άλλο πρέπει να προσέξουμε κατά την εγκατάσταση της πισίνας; 
Απάντηση:
Μόλις αρχίσετε την πλήρωση της πισίνας με νερό νωρίς-νωρίς (στο 1 δάκτυλο με νερό) ισιώνουμε με μαλακές κινήσεις τον πάτο της μεμβράνης όπου απαιτείται για να γίνει απολύτως επίπεδος. .

Ερώτηση:
Που μπορώ να αγοράσω μία; 
Απάντηση:
Ουυπς μας βρήκατε: τηλ. 2295053179 & 6932343089 στο Καπανδρίτι ή στα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Ερώτηση:
Ποια είναι η διαδικασία σε περίπτωση προβλήματος με το προϊόν κατά την τοποθέτηση του για την διεκδίκηση εγγύησης:
Απάντηση:
Φωτογραφία από απόσταση που να εμφανίζετε η πισίνα που και πως είναι στημένη > όλες οι πλευρές.
Φωτογραφία του σημείου που έχει το πρόβλημα.
Φωτογραφία της τοποθεσίας που έχει στηθεί η πισίνα.
Φωτογραφία των κωδικών που εμφανίζονται επάνω στο φίλτρο και στην μεμβράνη.

Ερώτηση:
Ποια είναι η εγγύηση του εργοστασίου ΙΝΤΕΧ
Απάντηση:
Για τα ηλεκτρικά μέρη ήτοι το φίλτρο της πισίνας = 2 χρόνια και για την μεμβράνη 3 μήνες – αποκλειστικά για εργοστασιακό πρόβλημα μόνο.

3. OVAL FRAME POOLS (ΠΙΣΙΝΕΣ ΟΒΑΛ – ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ)

Οι πισίνες ΙΝΤΕΧ είναι ΠΙΣΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ και σαν τέτοιες πωλούνται > στήνονται δηλαδή στην επιφάνεια της γης / υπέργειες. Σε περίπτωση που στηθούν κάτω από την γη ΔΕΝ έχουν την εγγύηση της ΙΝΤΕΧ.

Ερώτηση:
Πόσα λίτρα περίπου χωράνε οι Oval πισίνες; 
Απάντηση:
Με το 80% της χωρητικότητας νερού (όπως σας συστήνει η ΙΝΤΕΧ) τα μοντέλα είναι: 549Χ305Χ107 = 11,600 λίτρα, 610Χ366Χ122 = 16,628 λίτρα, 732Χ366Χ122 = 20,465 λίτρα, 832Χ366Χ122 = 24,300 λίτρα

Ερώτηση:
Μέχρι πιο ύψος μπορώ να γεμίσω την πισίνα μου;
Απάντηση:
Μέχρι την γραμμή κοντά στην βάση του φουσκωτού δακτυλιδιού. Μην παραγεμίζετε την πισίνα, καθώς αυτό μπορεί να καταστήσει τα τοιχώματα της ασταθή και ενδεχομένως να προκληθούν τραυματισμοί ή και υλικές ζημιές από το νερό που θα βγαίνει από το πάνω μέρος της κατά την χρήση.

Ερώτηση:
Πώς πρέπει να φουσκωθεί ο δακτύλιος της OVAL FRAME Pool; 
Απάντηση:
Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην παραφουσκωθεί ο δακτύλιος και προσοχή μην χρησιμοποιείτε αεροσυμπιεστές/κομπρεσέρ. Φουσκώνουμε τον δακτύλιο της πισίνας μόνο με τρόμπες της ΙΝΤΕΧ. Καλό θα είναι ο φουσκωτός δακτύλιος να είναι ελαφρώς σφιχτός στην αφή. Ο δακτύλιος εάν είναι υπερβολικά φουσκωμένος με τον ήλιο μπορεί να σκάσει ή να ανοίξει κάποια ραφή. Προσέξτε ιδιαίτερα με τη διακύμανση της θερμοκρασίας. Σε ψυχρά περιβάλλοντα στο πάνω μέρος του δακτυλίου θα χάσει πίεση, ο αέρας θα συρρικνωθεί. Εάν συμβεί αυτό, ΜΗΝ προσθέσετε αέρα δεδομένου ότι μόλις οι θερμοκρασίες αυξάνονται ο αέρας θα διασταλεί πάλι. Στο ζεστό περιβάλλον, ο αέρας διογκώνεται. Πρέπει να αφαιρέσουμε λίγο αέρα έτσι ώστε να μην σκάσει ή ανοίξει κάποια ραφή από υπερβολική εσωτερική πίεση

Ερώτηση:
Μπορεί το γρασίδι να μεγαλώσει κάτω από την πισίνα; 
Απάντηση:
Ναι, σε μερικές περιπτώσεις σκληρού χόρτου μπορεί το γρασίδι να φυτρώσει. Πριν στήσετε την πισίνα σας προτείνουμε να καθαρίσετε καλά τον χώρο από χόρτα/γρασίδι. Η ΙΝΤΕΧ δεν θα είναι υπόλογος στην περίπτωση αυτή μιας και δεν πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα. Συνιστάτε να τοποθετηθεί ως επιπλέων βάση μία μεμβράνη ή κάποια άλλη επιπλέων προστασία. Ιδανικά τοποθετήστε τα πλαστικά πλακάκια Pool Ground Cloth # 29081 της ΙΝΤΕΧ (θα τα βρείτε στα αξεσουάρ μας).

Ερώτηση:
Μπορεί η μεμβράνη ή το φίλτρο να αγορασθούν ξεχωριστά; 
Απάντηση:
Βεβαίως απλά επικοινωνήσατε για αποθέματα.

Ερώτηση:
Μπορεί η πισίνα να παραμείνει όλο τον χρόνο στην θέση της με νερό;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την περιοχή. Δεν σας προτείνουμε να την διατηρήσετε εάν οι θερμοκρασίες πέφτουν χαμηλότερα από +5ο C (Κελσίου). Το νερό μπορεί να παγώσει και λόγο βάρους η πισίνα να καταρρεύσει ή να σχιστή η μεμβράνη ή ακόμη και να σπάσει το φίλτρο λόγο πάγου στο εσωτερικό του.

Ερώτηση:
Χρειάζεται να έχω εξοπλισμό ασφάλειας και διάσωσης κοντά στην πισίνα;
Απάντηση:
Πάντοτε πρέπει να έχετε δίπλα στην πισίνα εξοπλισμό ασφαλείας και διάσωσης. Προτεινόμενα στοιχεία (αλλά δεν περιορίζονται) είναι εγκεκριμένο σωσίβιο με σχοινί, ένα πρότυπο κιτ πρώτων βοηθειών, ένα κοντάρι μήκους τουλάχιστον 3.50 μέτρων και γραμμένους όλους τους χειρισμούς έκτακτης ανάγκης και ανάνηψης σε περίπτωση πνιγμού) όπως επίσης και έτοιμα τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Ερώτηση:
Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας υφίσταται; 
Απάντηση:
Σαφώς και υφίσταται παρά το γεγονός ότι τα φίλτρα μας πληρούν όλους τους όρους ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνιστούμε να τοποθετηθεί από ειδικευμένο ηλεκτρολόγο πρίζα με δική της ασφάλεια καθώς και ρελέ ασφαλείας. Η ΙΝΤΕΧ ξεκάθαρα αναφέρει πως την στιγμή κατά την οποία μεταχειρίζεστε την πισίνα το ρεύμα να είναι εκτός/σβηστώ (OFF) δηλαδή η αντλία να μην είναι σε λειτουργία.

Ερώτηση:
Για την συντήρηση του νερού προτείνετε να μεταχειριστούμε χημικά και εάν ναι τι είδους;
Απάντηση:
Ναι τα χημικά για την συντήρηση του νερού είναι απαραίτητα. Επικοινωνήστε με το τοπικό σας κατάστημα που πουλά χημικά για πισίνες και δώστε τους την χωρητικότητα σε λίτρα της πισίνας σας. Επίσης η ΙΝΤΕΧ παρέχει με το Krystal Clean Poolwater Systems δικούς της Χλωριοποιητές / Saltwater Systems (παράγουν χλώριο) τους οποίους προμηθεύεστε ξεχωριστά και οι οποίοι διατηρούν την πισίνα απαλλαγμένη από την άλγη και βακτήρια.

Ερώτηση:
Ποιος θα αντικαταστήσει το ελαττωματικό προϊόν που είναι σε εγγύηση; 
Απάντηση:
Κάθε αίτηση επιστροφής ελαττωματικού προϊόντος που παρουσιάζει εργοστασιακό πρόβλημα και εμπίπτει στους όρους και τα χρονικά περιθώρια που ορίζονται από την εγγύηση του εργοστασίου πρέπει να γίνει στο αρχικό σημείο αγοράς (κατάστημα ή εταιρεία).

Ερώτηση:
Η ΙΝΤΕΧ πισίνα μου έχει εγγύηση;
Απάντηση:
Ναι όλες οι πισίνες της ΙΝΤΕΧ καλύπτονται από εγγύηση εργοστασίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε τον σύνδεσμο ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ / WARRANTIES

Ερώτηση:
Η σκάλα, η βάση για την μεμβράνη (υπόστρωμα εδάφους), το κάλυμμα είναι μέσα στο κουτί μαζί με την πισίνα;
Απάντηση:
Εξαρτάται από τον κωδικό που έχετε αγοράσει. Πριν αγοράσετε διαβάστε το κιβώτιο (εξωτερικά) ή επισκεφτείτε το site μας και διαβάστε την περιγραφή του προϊόντος στον συγκεκριμένο κωδικό.

Ερώτηση:
Η μεμβράνη χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να έχουμε διάρκεια ζωής;
Απάντηση:
Κρατήστε τα αιχμηρά αντικείμενα μακριά από την πισίνα. Καθαρίζετε τον φουσκωτό δακτύλιο μετά από κάθε χρήση με ένα μαλακό πανί, και σκεπάστε την πισίνα με το κάλυμμα όταν δεν την μεταχειρίζεστε. Διατηρήστε ιδανικά νούμερα pH και επίσης διατηρήστε την καθαριότητα της πισίνας. Χημικά που είναι σε μορφή κόκκου πρέπει οπωσδήποτε προηγουμένως να διαλύονται σε μια λεκάνη με νερό. Τις ταμπλέτες τις βάζουμε στον ειδικό κάδο της ΙΝΤΕΧ # 29040 & 29041 και ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ

Ερώτηση:
Πως αδειάζω και προετοιμάζω για αποθήκευση την πισίνα μου; 
Απάντηση:
Αφαιρέσατε το εξωτερικό καπάκι από την βαλβίδα αδειάσματος (εξωτερική μεριά πισίνας χαμηλά). Προσαρμόσατε την ειδική πλαστική προσθήκη (άσπρο αντάπτορα) για να συνδεθεί με το λάστιχο ποτίσματος. Βιδώστε το στην πισίνα (βαλβίδα αδειάσματος). Προσοχή: πριν αποθηκεύσετε την πισίνα/μεμβράνη για μεγάλη διάρκεια να είναι απολύτως καθαρή και στεγνή και στην συνέχεια προσθέστε ταλκ μέσα και έξω.

Ερώτηση:
Πώς εμποδίζω τις διάφορες βρομιές να μπουν μέσα στην πισίνα;
Απάντηση:
Να θυμίζετε στην οικογένεια και στους φίλους πριν μπουν στην πισίνα να ξεπλένουν κυρίως τα πόδια (ειδικός κάδος της ΙΝΤΕΧ #29080) και οπωσδήποτε να μην έχουν λάδια/κρέμες στο σώμα τους πριν από την είσοδο στην πισίνα.. Όσο δεν χρησιμοποιείτε την πισίνα διατηρείτε την διαρκώς καλυμμένη με το κάλυμμα της ΙΝΤΕΧ . Αυτό θα εμποδίζει αντικείμενα και σκόνες να πέσουν στην πισίνα όσο δεν την χρησιμοποιείτε.

Ερώτηση:
Πώς οι υπεριώδεις ακτίνες (UV) επηρεάζουν τα υλικά μας;
Απάντηση:
Όλα τα PVC που βρίσκονται σε παρατεταμένη έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία, αποδομούνται με την πάροδο του χρόνου. Σημειώσατε πως οι πισίνες ΙΝΤΕΧ είναι φτιαγμένες με πρόσθετες ρητίνες, φίλτρα προστασίας - αναστολείς UV, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αποδόμησης κάι απομάκρυνσης της πιθανότητας αλλοίωσης των υλικών τους.

Ερώτηση:
Μέχρι πιο ύψος μπορώ να γεμίσω την πισίνα μου;
Απάντηση:
Μέχρι την γραμμή κοντά στην βάση του φουσκωτού δακτυλιδιού. Μην παραγεμίζετε την πισίνα, καθώς αυτό μπορεί να καταστήσει τα τοιχώματα της ασταθή και ενδεχομένως να προκληθούν τραυματισμοί ή και υλικές ζημιές από το νερό που θα βγαίνει από το πάνω μέρος της κατά την χρήση.

Ερώτηση:
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γεμίσει η πισίνα με νερό; 
Απάντηση:
Από δύο ή και περισσότερες ώρες, εξαρτάτε από το μέγεθος της πισίνας σας, την διάμετρο του σωλήνα και της πίεσης του νερού. Να θυμάστε ότι πρέπει να παρακολουθείτε την πισίνα σας κατά την διάρκεια του γεμίσματος και να βεβαιώνεστε ότι η πισίνα γεμίζει ομοιόμορφα και η επιφάνεια του νερού παραμένει οριζόντια (αλφαδιασμένη). Μην γεμίζετε την πισίνα κατά την διάρκεια της νύχτας (χωρίς παρακολούθηση).

Ερώτηση:
Πόσες σεζόν θα αντέξει η πισίνα μου; 
Απάντηση:
Βασικά εξαρτάται από την χρήση και την φροντίδα της. Προσεκτική συντήρηση και σωστή αποθήκευση στο τέλος του καλοκαιριού επιμηκύνουν την ζωή της πισίνας.

Ερώτηση:
Πόσο αέρα πρέπει να βάζω στον φουσκωτό δακτύλιο;
Απάντηση:
Μην παραφουσκώνετε και βέβαια ΜΗΝ μεταχειρίζεστε μεγάλη πίεση (κομπρεσέρ). Φουσκώστε το δαχτυλίδι τόσο που να είναι ελαφρώς σκληρό. Ένα παραφουσκωμένο δαχτυλίδι κινδυνεύει από την ζέστη του ήλιου να το σκάση ή και να σας κάνει να χάνετε αέρα. Να έχετε υπ' όψιν σας ότι λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας κατά την διάρκεια της ημέρας το δαχτυλίδι άλλοτε θα ξεφουσκώνει (όταν κρύο) και άλλοτε θα φουσκώνει (ζέστη). Μην προσθέτετε αέρα όταν ξεφουσκώνει διότι με την ζέστη θα διογκωθεί από μόνο του. Πρέπει λοιπόν να αφήνετε χώρο στο δαχτυλίδι για την διαστολή του από την ζέστη. Φουσκώνουμε το δακτύλιο της πισίνας μόνο με τρόμπες της ΙΝΤΕΧ.

Ερώτηση:
Πόσο στοιχίζει για να γεμίσουμε την πισίνα; 
Απάντηση:
Εξαρτάται από την περιοχή. Προτείνουμε να πάρετε προσφορά από βυτιοφόρο της περιοχής σας (αφορά μεγάλες πισίνες).

Ερώτηση:
Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το νερό;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την χρήση και την σταθερότητα στα χημικά σας. Εάν καθαρίζεται και φιλτράρεται (αντλία) σωστά και τα χημικά της είναι σε ισορροπία πρέπει να βαστήξει όλη την σεζόν. Απαραίτητο είναι η πισίνα να σκεπάζετε όταν δεν κολυμπάτε, να μετράτε συχνά (κάθε 2-3 μέρες) την κατάσταση του νερού, η αντλία να δουλεύει τις ώρες που αναλογούν ανά τύπο φίλτρου/πισίνας, και να πλένετε-αλλάζετε το Cartridge (χάρτινο φίλτρο).

Ερώτηση:
DVD για να δώ πως στήνεται η πισίνα υπάρχει;
Απάντηση:
DVD υπάρχει σε όλα τα κιβώτια από τις μεγάλες πισίνες μας. Επίσης στο site μας θα βρείτε σχετικά video και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ερώτηση:
Τι προστασία να βάλλω για να μην γίνει ατύχημα κατά την απουσία μου;
Απάντηση:
Προτείνουμε, φράχτη γύρω από την πισίνα και απομάκρυνση της σκάλας.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές για τα ζώα μου να παίζουν μέσα στην πισίνα μου;
Απάντηση:
Όχι. Σκύλοι και γάτες και οιοδήποτε άλλο ζώο πρέπει να τα βαστάτε μακριά από την πισίνα σας.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές να πηδάμε ή να κάνουμε βουτιές από την σκάλα ή οιασδήποτε άλλης μορφής πλατφόρμας;
Απάντηση:
Όχι. Κάτω από καμία συνθήκη δεν επιτρέπετε να κάνετε βουτιές. Υπάρχει Κίνδυνος Τραυματισμού ή ακόμη και Πνιγμού.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές να ξαπλώνω/γέρνω πάνω στον φουσκωτό δακτύλιο;
Απάντηση:
Όχι. Μην επιτρέπετε σε κανένα χρήστη της πισίνας (ακόμη και μικρά παιδιά) να γέρνουν/ξαπλώνουν στον φουσκωτό δακτύλιο. Αυτό θα δημιουργήσει μία αστάθεια στην πισίνα και να χυθεί το νερό από την μία πλευρά.

Ερώτηση:
Υπάρχουν στην συσκευασία επισκευαστικά υλικά (μπαλώματα) για την μεμβράνη;
Απάντηση:
Ναι. Μικρές τρύπες ή μικρά σκισίματα μπορούν να επισκευασθούν με το κιτ επισκευής που βρίσκεται μέσα στην συσκευασία της πισίνας σας. Πριν από την τοποθέτηση του αυτοκόλλητου η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Για σωστές κολλήσεις συνιστάμε το κιτ επιδιόρθωσης της ΙΝΤΕΧ με σωληνάριο κόλλας και κομμάτι μεμβράνης.

Ερώτηση:
Τι μπορεί να κάνει την πισίνα να μην κάθετε σωστά; 
Απάντηση:
Η βάση (βυθός) της μεμβράνης δεν έχει απλωθεί σωστά δηλαδή έχει ζάρες. Η μεμβράνη πρέπει να είναι ομοιόμορφα απλωμένη γύρω από το φουσκωτό δαχτυλίδι. Εάν το έχετε κάνει σωστά αλλά η πισίνα ακόμη γέρνει τότε το έδαφος δεν είναι 100% επίπεδο.

Ερώτηση:
Τι χρειάζεται για να προετοιμαστεί η θέση που θα εγκατασταθεί η πισίνα;
Απάντηση:
Χρειάζεται μία επίπεδη, συμπαγή και στερεά επιφάνεια αφού προηγουμένως έχετε αφαιρέσει όλα τα αιχμηρά αντικείμενα (πέτρες-ξύλα, κλπ). Συνιστάται επίσης μία προστατευτική βάση κάτω από την μεμβράνη. Ιδανικά τοποθετήστε τα πλαστικά πλακάκια Pool Ground Cloth # 29081 της ΙΝΤΕΧ (θα τα βρείτε στα αξεσουάρ μας). Επίσης η πισίνα θα πρέπει να είναι επισκέψιμη από κάθε πλευρά της ή γύρο από την περιφέρεια της και ταυτόχρονα να μην υπάρχουν αντικείμενα σε απόσταση μικρότερη από 1,35μ που ενδεχομένως θα επιτρέψουν σε ένα παιδί να σκαρφαλώσει και να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν και να μπει μέσα.

Ερώτηση:
Ποια είναι η μεγαλύτερη κλίση που μπορώ να στήσω την πισίνα;
Απάντηση:
Η επιφάνεια πρέπει να είναι απολύτως επίπεδη και σταθερή. Βεβαιωθείτε στα αρχικά στάδια του γεμίσματος (2.5 εκ) ότι το νερό γεμίζει ομοιόμορφα μέσα στην πισίνα. Εάν δεν γεμίζει ομοιόμορφα και γέρνει από την μία πλευρά σταματήστε το γέμισμα και αλλάξτε τοποθεσία. Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί το νερό ακόμη και να τραυματιστείτε.

Ερώτηση:
Από τι υλικό είναι φτιαγμένη η πισίνα;
Απάντηση:
Πολυστρωματικές μεμβράνες PVC. Τρία (3) διαφορετικά στρώματα εσωτερικά για επιπλέων στερεότητα και αντοχή και επίσης από 2 εξωτερικά στρώματα βαρέως τύπου PVC ενωμένα με στρώση από νήματα polyester.

Ερώτηση:
Ποιό μπορεί να είναι το πρόβλημα όταν ο φουσκωτός δακτύλιος ξεφουσκώνει την επόμενη μέρα που τον έχουμε φουσκώσει;
Απάντηση:
Όταν ο δακτύλιος φουσκωθεί κατά την διάρκεια ζεστής ημέρας, ο αέρας μέσα είναι διογκωμένος και συμπιέζετε. Όταν το απόγευμα και ακόμη περισσότερο το βράδυ ο αέρας κρυώσει συστέλλεται με αποτέλεσμα ο δακτύλιος να ξεφουσκώνει δίνοντας μας λάθος μηνύματα. Μην παραφουσκώνετε τον δακτύλιο και βεβαιωθείτε ότι ασφαλίσατε καλά την βαλβίδα.

Ερώτηση:
Τι πρέπει να αποφύγω για να μην τρυπήσω τον δακτύλιο;
Απάντηση:
Κρατήστε τα ζώα μακριά από την πισίνα. Αιχμηρά αντικείμενα όπως χρυσαφικά, μπρασελέ, δαχτυλίδια, τσιμπιδάκια για τα μαλλιά, παιχνίδια παιδιών πλαστικά, πρέπει να τα βγάζετε πριν μπείτε.

Ερώτηση:
Με τι πρέπει να καθαρίσω την πισίνα μου πριν την φυλάξω για χειμώνα;
Απάντηση:
Λίγο υγρό σαπούνι με νερό. Στεγνώστε την πολύ καλά πριν φυλαχθεί. Τοποθετήστε ΤΑΛΚ σε όλη την πισίνα εσωτερικά και εξωτερικά.

Ερώτηση:
Η παρατεταμένη χρίση χημικών πισίνας ή σε υπερβολική δόση μπορούν να επηρεάσουν την μεμβράνη; 
Απάντηση:
Ναι, παρατεταμένη χρήση ή υπερβολικές δόσεις ή συμπυκνωμένες χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε οποιοδήποτε πισίνα αλλά ακόμη και στον χρήστη.

Ερώτηση:
Ποια είναι η διαδικασία σε περίπτωση προβλήματος με το προϊόν κατά την τοποθέτηση του για την διεκδίκηση εγγύησης:
Απάντηση:
Φωτογραφία από απόσταση που να εμφανίζετε η πισίνα που και πως είναι στημένη > όλες οι πλευρές.
Φωτογραφία του σημείου που έχει το πρόβλημα.
Φωτογραφία της τοποθεσίας που έχει στηθεί η πισίνα.
Φωτογραφία των κωδικών που εμφανίζονται επάνω στο φίλτρο και στην μεμβράνη.

Ερώτηση:
Ποια είναι η εγγύηση του εργοστασίου ΙΝΤΕΧ
Απάντηση:
Για τα ηλεκτρικά μέρη ήτοι το φίλτρο της πισίνας = 2 χρόνια και για την μεμβράνη 3 μήνες – αποκλειστικά για εργοστασιακό πρόβλημα μόνο.

4. ROUND ULTRA FRAME POOLS (ΠΙΣΙΝΕΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ / ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ)

Οι πισίνες ΙΝΤΕΧ είναι ΠΙΣΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ και σαν τέτοιες πωλούνται > στήνονται δηλαδή στην επιφάνεια της γης / υπέργειες. Σε περίπτωση που στηθούν κάτω από την γη ΔΕΝ έχουν την εγγύηση της ΙΝΤΕΧ.

Ερώτηση:
Περίπου πόσα λίτρα νερού χωράει η πισίνα; 
Απάντηση:
Συνιστάτε η πισίνα σας να είναι γεμάτη στο 90% του νερού περίπου: Σειρά Ultra Round Frame Pool/ Ultra Στρογγυλές με μεταλλικό σκελετό: Ultra Frame 427x107 = 12,706 λίτρα, 488x122 = 19,156 λίτρα , 549x132 = 26,423 λίτρα

Ερώτηση:
Είναι διαθέσιμα για αγορά η μεμβράνη και τα ανταλλακτικά της πισίνας; 
Απάντηση:
Ναί. Όλα τα εξαρτήματα για τις πισίνες μπορούν να αντικατασταθούν. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα, κοιτάξτε το εγχειρίδιο του κατόχου, διαλέξτε κωδικό ανταλλακτικού και καλέστε μας.

Ερώτηση:
Μπορώ να τοποθετήσω την πισίνα πάνω σε τσιμεντένια βάση; 
Απάντηση:
Ναι. Η επιφάνεια όμως πρέπει να είναι επίπεδη και σταθερή. Συνιστάτε να τοποθετηθεί ένα πλαστικό υπόστρωμα για βάση κάτω από την πισίνα. Προσοχή ΜΗΝ σέρνετε την μεμβράνη/liner στο τσιμέντο διότι κινδυνεύει να τρυπηθεί. Ιδανικά τοποθετήστε τα πλαστικά πλακάκια Pool Ground Cloth - 29081 της ΙΝΤΕΧ (θα τα βρείτε στα αξεσουάρ μας). Επίσης στη θέση που θα τοποθετηθεί η πισίνα δεν θα πρέπει να εμποδίζει εισόδους και εξόδους του σπιτιού σας.

Ερώτηση:
Μπορεί να τοποθετηθεί μια πισίνα πάνω σε μια πλαγιά; 
Απάντηση:
Όχι. Το έδαφος πρέπει να είναι επίπεδο και σταθερό. Αν η πισίνα έχει τοποθετηθεί σε έδαφος επικλινές το νερό θα μετατοπισθεί προς την μία πλευρά και θα προκληθούν πιέσεις στο πλαίσιο της με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος αστάθειας και ενδεχομένως κατάρρευσης της και κατά συνέπεια να προκληθούν τραυματισμοί και ή υλικές ζημιές.

Ερώτηση:
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμμος για να ισιώσουμε το έδαφος που έχει κλίση; 
Απάντηση:
Όχι. Η άμμος έχει την ιδιότητα της μετατόπισης/μετακίνησης, ως εκ τούτου η πισίνα θα γείρει και ενδεχομένως τα πόδια της να βυθιστούν μέσα στην άμμο και το νερό να μετατοπισθεί από την μία πλευρά προκαλώντας πιέσεις στο πλαίσιο με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος αστάθειας και ενδεχομένως κατάρρευσης της και κατά συνέπεια να προκληθούν τραυματισμοί και ή υλικές ζημιές.

Ερώτηση:
Μπορεί η πισίνα να παραμείνει όλο τον χρόνο στην θέση της με νερό;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την περιοχή. Δεν σας προτείνουμε να την διατηρήσετε εάν οι θερμοκρασίες πέφτουν χαμηλότερα από +5ο C (Κελσίου). Το νερό μπορεί να παγώσει και λόγο βάρους η πισίνα να καταρρεύσει ή να σχιστή η μεμβράνη ή ακόμη και να σπάσει το φίλτρο λόγο πάγου στο εσωτερικό του.

Ερώτηση:
Χρειάζεται να έχω εξοπλισμό ασφάλειας και διάσωσης κοντά στην πισίνα;
Απάντηση:
Πάντοτε πρέπει να έχετε δίπλα στην πισίνα εξοπλισμό ασφαλείας και διάσωσης. Προτεινόμενα στοιχεία (αλλά δεν περιορίζονται) είναι εγκεκριμένο σωσίβιο με σχοινί, ένα πρότυπο κιτ πρώτων βοηθειών, ένα κοντάρι μήκους τουλάχιστον 3.50 μέτρων και γραμμένους όλους τους χειρισμούς έκτακτης ανάγκης και ανάνηψης σε περίπτωση πνιγμού) όπως επίσης και έτοιμα τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Ερώτηση:
Για την συντήρηση του νερού προτείνετε να μεταχειριστούμε χημικά και εάν ναι τι είδους;
Απάντηση:
Ναι τα χημικά για την συντήρηση του νερού είναι απαραίτητα. Επικοινωνήστε με το τοπικό σας κατάστημα που πουλά χημικά για πισίνες και δώστε τους την χωρητικότητα σε λίτρα της πισίνας σας. Επίσης η ΙΝΤΕΧ παρέχει με το Krystal Clean Poolwater Systems δικούς της Χλωριοποιητές / Saltwater Systems (παράγουν χλώριο) τους οποίους προμηθεύεστε ξεχωριστά και οι οποίοι διατηρούν την πισίνα απαλλαγμένη από την άλγη και βακτήρια.

Ερώτηση:
Υπάρχουν στην συσκευασία επισκευαστικά υλικά (μπαλώματα) για την μεμβράνη;
Απάντηση:
Ναι. Μικρές τρύπες ή μικρά σκισίματα μπορούν να επισκευασθούν με το κιτ επισκευής που βρίσκεται μέσα στην συσκευασία της πισίνας σας. Πριν από την τοποθέτηση του αυτοκόλλητου η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Για σωστές κολλήσεις συνιστάμε το κιτ επιδιόρθωσης της ΙΝΤΕΧ με σωληνάριο κόλλας και κομμάτι μεμβράνης.

Ερώτηση:
Η ΙΝΤΕΧ πισίνα μου έχει εγγύηση;
Απάντηση:
Ναι όλες οι πισίνες της ΙΝΤΕΧ καλύπτονται από εγγύηση εργοστασίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε τον σύνδεσμο ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ / WARRANTIES

Ερώτηση:
Η σκάλα, η βάση για την μεμβράνη (υπόστρωμα εδάφους), το κάλυμμα είναι μέσα στο κουτί μαζί με την πισίνα;
Απάντηση:
Εξαρτάται από τον κωδικό που έχετε αγοράσει. Πριν αγοράσετε διαβάστε το κιβώτιο (εξωτερικά) ή επισκεφτείτε το site μας και διαβάστε την περιγραφή του προϊόντος στον συγκεκριμένο κωδικό.

Ερώτηση:
Μήπως η μεμβράνη απαιτεί καμία ιδιαίτερη φροντίδα για να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα; 
Απάντηση:
Κρατήστε τα αιχμηρά αντικείμενα μακριά από την πισίνα. Καθαρίζετε τον φουσκωτό δακτύλιο μετά από κάθε χρήση με ένα μαλακό πανί, και σκεπάστε την πισίνα με το κάλυμμα όταν δεν την μεταχειρίζεστε. Διατηρήστε ιδανικά νούμερα pH και επίσης διατηρήστε την καθαριότητα της πισίνας. Χημικά που είναι σε μορφή κόκκου πρέπει οπωσδήποτε προηγουμένως να διαλύονται σε μια λεκάνη με νερό. Τις ταμπλέτες τις βάζουμε στον ειδικό κάδο της ΙΝΤΕΧ # 29040 & 29041 και ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ

Ερώτηση:
Πως αδειάζω και προετοιμάζω για αποθήκευση την πισίνα μου; 
Απάντηση:
1. Αφαιρέστε το καπάκι από τη βαλβίδα αποστράγγισης στην εξωτερική πλευρά της πισίνας. 2. Συνδέστε το θηλυκό άκρο του σωλήνα με τον προσαρμογέα του σωλήνα - αντάπτορα. 3. Τοποθετήστε το άκρο του εύκαμπτου σωλήνα σε μια περιοχή όπου το νερό μπορεί να αποστραγγιστεί με ασφάλεια. 4. Βιδώστε τον προσαρμογέα του σωλήνα στη βαλβίδα αποστράγγισης. Σημείωση: το νερό θα αρχίσει να στραγγίζει αμέσως. 5. Όταν τελειώσετε αποσυνδέστε τον προσαρμογέα του σωλήνα. 6. Αντικαταστήστε το πώμα αποστράγγισης στο εσωτερικό της πισίνας για την αποθήκευση. 7. Αντικαταστήστε το κάλυμμα αποστράγγισης στο εξωτερικό της πισίνας. 8. Βεβαιωθείτε πως η μεμβράνη είναι απολύτως καθαρή και στεγνή πριν από μακροχρόνια αποθήκευση και απλώστε ταλκ στην μεμβράνη (μέσα & έξω).

Ερώτηση:
Πώς εμποδίζω τις διάφορες βρομιές να μπουν μέσα στην πισίνα;
Απάντηση:
Να θυμίζετε στην οικογένεια και στους φίλους πριν μπουν στην πισίνα να ξεπλένουν κυρίως τα πόδια (ειδικός κάδος της ΙΝΤΕΧ #29080) και οπωσδήποτε να μην έχουν λάδια/κρέμες στο σώμα τους πριν από την είσοδο στην πισίνα.. Όσο δεν χρησιμοποιείτε την πισίνα διατηρείτε την διαρκώς καλυμμένη με το κάλυμμα της ΙΝΤΕΧ . Αυτό θα εμποδίζει αντικείμενα και σκόνες να πέσουν στην πισίνα όσο δεν την χρησιμοποιείτε.

Ερώτηση:
Πώς μπορώ να αποτρέψω την πισίνα από βλαβερά αγριόχορτα ή από την ανάπτυξη μυκήτων σε συγκεκριμένα σημεία του τσιμέντου; 
Απάντηση:
Δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί η βλάστηση αγριόχορτων κάτω από την πισίνα. Κρατήστε αυτό κατά νου όταν επιλέγετε την περιοχή για το στήσιμο της πισίνας σας. Κρατήστε το σκυρόδεμα όσο το δυνατόν ποιο στεγνό και να σφουγγαρίζετε την πέριξ περιοχή όπου υπάρχουν νερά μετά από κάθε χρήση για να ελαχιστοποιηθεί η ανάπτυξη μυκήτων, ειδικά σε σκιασμένες περιοχές.

Ερώτηση:
Πώς μπορείτε να τοποθετήσετε τον τελευταίο δοκό στις στρογγυλές πισίνες, διατηρώντας παράλληλα τα άλλα δοκάρια άθικτα στην πισίνα γύρο του πλαισίου; 
Απάντηση:
Σηκώστε τα δύο δοκάρια μέχρι ένα ύψος όπου υπό γωνία θα μπορέσετε να εισάγετε τις δοκούς και στις δύο πλευρές. Προσέξτε τα δάχτυλά σας να μην πιαστούν στα κοινά ανοίγματα.

Ερώτηση:
Πώς οι υπεριώδεις ακτίνες (UV) επηρεάζουν τα υλικά της πισίνας μας;
Απάντηση:
Όλα τα PVC που βρίσκονται σε παρατεταμένη έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία, αποδομούνται με την πάροδο του χρόνου. Σημειώσατε πως οι πισίνες ΙΝΤΕΧ είναι φτιαγμένες με πρόσθετες ρητίνες, φίλτρα προστασίας - αναστολείς UV, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αποδόμησης κάι απομάκρυνσης της πιθανότητας αλλοίωσης των υλικών τους.

Ερώτηση:
Μέχρι πιο ύψος μπορώ να γεμίσω την πισίνα; 
Απάντηση:
Μέχρι τη γραμμή πλήρωσης, η οποία είναι περίπου 90% πλήρης. Ελέγξτε το κιβώτιο της πισίνας σας για το σχέδιο που δείχνει την ακριβή γραμμή πλήρωσης.

Ερώτηση:
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γεμίσει η πισίνα με νερό; 
Απάντηση:
Από δύο ή και περισσότερες ώρες, εξαρτάτε από το μέγεθος της πισίνας σας, την διάμετρο του σωλήνα και της πίεσης του νερού. Να θυμάστε ότι πρέπει να παρακολουθείτε την πισίνα σας κατά την διάρκεια του γεμίσματος και να βεβαιώνεστε ότι η πισίνα γεμίζει ομοιόμορφα και η επιφάνεια του νερού παραμένει οριζόντια (αλφαδιασμένη). Μην γεμίζετε την πισίνα κατά την διάρκεια της νύχτας (χωρίς παρακολούθηση).

Ερώτηση:
Πόσες σεζόν θα αντέξει η πισίνα μου;
Απάντηση:
Βασικά εξαρτάται από την χρήση και την φροντίδα της. Προσεκτική συντήρηση και σωστή αποθήκευση στο τέλος του καλοκαιριού επιμηκύνουν την ζωή της πισίνας.

Ερώτηση:
Πόσο στοιχίζει για να γεμίσουμε την πισίνα;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την περιοχή. Προτείνουμε να πάρετε προσφορά από βυτιοφόρο της περιοχής σας (αφορά μεγάλες πισίνες).

Ερώτηση:
Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το νερό;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την χρήση και την σταθερότητα στα χημικά σας. Εάν καθαρίζεται και φιλτράρεται (αντλία) σωστά και τα χημικά της είναι σε ισορροπία πρέπει να βαστήξει όλη την σεζόν. Απαραίτητο είναι η πισίνα να σκεπάζετε όταν δεν κολυμπάτε, να μετράτε συχνά (κάθε 2-3 μέρες) την κατάσταση του νερού, η αντλία να δουλεύει τις ώρες που αναλογούν ανά τύπο φίλτρου/πισίνας, και να πλένετε-αλλάζετε το Cartridge (χάρτινο φίλτρο).

Ερώτηση:
DVD για να δώ πως στήνεται η πισίνα υπάρχει;
Απάντηση:
DVD υπάρχει σε όλα τα κιβώτια από τις μεγάλες πισίνες μας. Επίσης στο site μας θα βρείτε σχετικά video και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ερώτηση:
Απαιτείτε δια νόμου φράχτης γύρω από την πισίνα; 
Απάντηση:
Ορισμένες πόλεις και κωμοπόλεις απαιτούν οι ιδιοκτήτες ορισμένων τύπων πισίνας, με βάση το μέγεθος και το βάθος τους να τοποθετούν ‘’φράχτη’’ στην περιοχή όπου βρίσκεται η πισίνα. Ελέγξτε τις τοπικές πολεοδομίες σχετικά.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές για τα ζώα μου να παίζουν μέσα στην πισίνα μου; 
Απάντηση:
Όχι. Σκύλοι και γάτες και οιοδήποτε άλλο ζώο πρέπει να τα βαστάτε μακριά από την πισίνα σας για να αποφύγετε ατύχημα του ζώου και για να προστατέψετε την σταθερότητα της πισίνας (υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσει η μεμβράνη από τα νύχια και δόντια του ζώου).

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές να κάνουμε βουτιές από την σκάλα ή την πλατφόρμα της ή από πάνω από την πισίνα (σκελετό); 
Απάντηση:
Όχι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να πηδά ή να κάνει βουτιές στην πισίνα. Η INTEX δεν διαθέτει κανένα τύπο πισίνας που να έχει το απαραίτητο βάθος που να επιτρέπει μια τέτοια δραστηριότητα. Η αδυναμία ή παράληψη να ακολουθήσετε του κανόνες ασφαλείας της ΙΝΤΕΧ μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο.

Ερώτηση:
Να αφήσω την πισίνα μου έξω στο χιόνι ή στον παγωμένο χειμώνα; 
Απάντηση:
Όχι. Οι INTEX πισίνες επιφανείας θα καταρρεύσουν κάτω από το βάρος του πάγου και του χιονιού, και η μεμβράνη PVC μπορεί να σκιστεί. Επίσης μπορεί να σπάσει το φίλτρο, εάν παγώσει το νερό μέσα του.

Ερώτηση:
Τι χρειάζεται για να προετοιμαστεί η θέση που θα εγκατασταθεί η πισίνα;
Απάντηση:
Χρειάζεται μία επίπεδη, συμπαγή και στερεά επιφάνεια αφού προηγουμένως έχετε αφαιρέσει όλα τα αιχμηρά αντικείμενα (πέτρες-ξύλα, κλπ). Συνιστάται επίσης μία προστατευτική βάση κάτω από την μεμβράνη. Ιδανικά τοποθετήστε τα πλαστικά πλακάκια Pool Ground Cloth # 29081 της ΙΝΤΕΧ (θα τα βρείτε στα αξεσουάρ μας). Επίσης η πισίνα θα πρέπει να είναι επισκέψιμη από κάθε πλευρά της ή γύρο από την περιφέρεια της και ταυτόχρονα να μην υπάρχουν αντικείμενα σε απόσταση μικρότερη από 1,35μ που ενδεχομένως θα επιτρέψουν σε ένα παιδί να σκαρφαλώσει και να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν και να μπει μέσα.

Ερώτηση:
Από τι υλικό είναι φτιαγμένη η πισίνα; 
Απάντηση:
Πολυστρωματικές μεμβράνες PVC. Τρία (3) διαφορετικά στρώματα εσωτερικά για επιπλέων στερεότητα και αντοχή και επίσης από 2 εξωτερικά στρώματα βαρέως τύπου PVC ενωμένα με στρώση από νήματα polyester.

Ερώτηση:
Με τι πρέπει να καθαρίσω την πισίνα μου πριν την φυλάξω για χειμώνα; 
Απάντηση:
Λίγο υγρό σαπούνι με νερό. Στεγνώστε την πολύ καλά πριν φυλαχθεί. Τοποθετήστε ΤΑΛΚ σε όλη την πισίνα εσωτερικά και εξωτερικά.

Ερώτηση:
Ποιο είναι το πλεονέκτημα της Ultra Frame Pool; 
Απάντηση:
1). Νέα ειδική βαφή για τον ατσάλινο σκελετό, και ενισχυμένη μεμβράνη. 2). Νέα συστήματα easy lock που κάνουν εύκολη την συναρμολόγηση της. 3). Ιδιαίτερος σχεδιασμός του σκελετού που είναι σαφώς πολύ ισχυρότερος από τις απλές/κλασικές κατασκευές. 4) Μία μεγαλύτερη βάση ποδιού (πέδιλο) μειώνει την πιθανότητα το πόδι να βυθιστεί σε μαλακό έδαφος.

Ερώτηση:
Που μπορώ να αγοράσω μία; 
Απάντηση:
Ουυπς μας βρήκατε: τηλ. 2295053179 & 6932343089 στο Καπανδρίτι ή στα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Ερώτηση:
Γιατί βρίσκω άλγη στην πισίνα μου, ακόμη και όταν δουλεύω συχνά την αντλία του φίλτρου μου; 
Απάντηση:
Η αντλία και το φίλτρο από μόνα τους δεν αποτρέπουν την ανάπτυξη άλγης στο νερό της πισίνας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη διατήρηση των κατάλληλων επιπέδων του χλωρίου και pH ανά πάσα στιγμή. Αγοράστε ένα INTEX Θαλασσινό Σύστημα πισίνας Saltwater System (γεννήτρια χλωρίου) ή να ελέγξετε τα τοπικά καταστήματα που έχουν χημικά για πισίνες για περισσότερες πληροφορίες.

Ερώτηση:
Ποιος θα αντικαταστήσει το ελαττωματικό προϊόν που είναι σε εγγύηση; 
Απάντηση:
Κάθε αίτηση επιστροφής ελαττωματικού προϊόντος που παρουσιάζει εργοστασιακό πρόβλημα και εμπίπτει στους όρους και τα χρονικά περιθώρια που ορίζονται από την εγγύηση του εργοστασίου πρέπει να γίνει στο αρχικό σημείο αγοράς (κατάστημα ή εταιρεία).

Ερώτηση:
Πώς μπορώ να ξέρω ποιο είναι το μέγεθος της πισίνας, χωρίς μέτρηση. 
Απάντηση:
Μετρήστε τα πόδια (κάθετους δοκούς) της πισίνας σας. Παράδειγμα: 366εκ = 12 πόδια, 457 εκ = 15 πόδια, 549 = 18 πόδια.

Ερώτηση:
Η παρατεταμένη χρίση χημικών πισίνας ή σε υπερβολική δόση μπορούν να επηρεάσουν την μεμβράνη; 
Απάντηση:
Ναι, παρατεταμένη χρήση ή υπερβολικές δόσεις ή συμπυκνωμένες χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε οποιοδήποτε πισίνα αλλά ακόμη και στον χρήστη.

Ερώτηση:
Ποια είναι η διαδικασία σε περίπτωση προβλήματος με το προϊόν κατά την τοποθέτηση του για την διεκδίκηση εγγύησης:
Απάντηση:
Φωτογραφία από απόσταση που να εμφανίζετε η πισίνα που και πως είναι στημένη > όλες οι πλευρές.
Φωτογραφία του σημείου που έχει το πρόβλημα.
Φωτογραφία της τοποθεσίας που έχει στηθεί η πισίνα.
Φωτογραφία των κωδικών που εμφανίζονται επάνω στο φίλτρο και στην μεμβράνη.

Ερώτηση:
Ποια είναι η εγγύηση του εργοστασίου ΙΝΤΕΧ
Απάντηση:
Για τα ηλεκτρικά μέρη ήτοι το φίλτρο της πισίνας = 2 χρόνια και για την μεμβράνη 3 μήνες – αποκλειστικά για εργοστασιακό πρόβλημα μόνο.

5. ULTRA FRAME POOLS / (ΠΙΣΙΝΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛOΓΡΑΜΜΕΣ - ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ)

Οι πισίνες ΙΝΤΕΧ είναι ΠΙΣΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ και σαν τέτοιες πωλούνται > στήνονται δηλαδή στην επιφάνεια της γης / υπέργειες. Σε περίπτωση που στηθούν κάτω από την γη ΔΕΝ έχουν την εγγύηση της ΙΝΤΕΧ.

Ερώτηση:
Περίπου πόσα λίτρα νερού χωράει η πισίνα; 
Απάντηση:
Συνιστάτε η πισίνα σας να είναι γεμάτη στο 90% του νερού περίπου: Σειρά Παραλληλόγραμμες μικρές πισίνες είναι χωρίς φίλτρο στην συσκευασία τους αλλά έχουν τις παροχές για τοποθέτησης φίλτρου: 220Χ160Χ60 = 1,662 λίτρα, 260Χ160Χ65 = 2,282 λίτρα, 300Χ175Χ80 = 3834 λίτρα, 450Χ220Χ84 = 7,127 λίτρα

Ερώτηση:
Είναι διαθέσιμα για αγορά η μεμβράνη και τα ανταλλακτικά της πισίνας; 
Απάντηση:
Ναί. Όλα τα εξαρτήματα για τις πισίνες μπορούν να αντικατασταθούν. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα, κοιτάξτε το εγχειρίδιο του κατόχου, διαλέξτε κωδικό ανταλλακτικού και καλέστε μας.

Ερώτηση:
Μπορώ να τοποθετήσω την πισίνα πάνω σε τσιμεντένια βάση; 
Απάντηση:
Ναι. Η επιφάνεια όμως πρέπει να είναι επίπεδη και σταθερή. Συνιστάτε να τοποθετηθεί ένα πλαστικό υπόστρωμα για βάση κάτω από την πισίνα. Προσοχή ΜΗΝ σέρνετε την μεμβράνη/liner στο τσιμέντο διότι κινδυνεύει να τρυπηθεί. Ιδανικά τοποθετήστε τα πλαστικά πλακάκια Pool Ground Cloth - 29081 της ΙΝΤΕΧ (θα τα βρείτε στα αξεσουάρ μας). Επίσης στη θέση που θα τοποθετηθεί η πισίνα δεν θα πρέπει να εμποδίζει εισόδους και εξόδους του σπιτιού σας.

Ερώτηση:
Μπορεί να τοποθετηθεί μια πισίνα πάνω σε μια πλαγιά; 
Απάντηση:
Όχι. Το έδαφος πρέπει να είναι επίπεδο και σταθερό. Αν η πισίνα έχει τοποθετηθεί σε έδαφος επικλινές το νερό θα μετατοπισθεί προς την μία πλευρά και θα προκληθούν πιέσεις στο πλαίσιο της με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος αστάθειας και ενδεχομένως κατάρρευσης της και κατά συνέπεια να προκληθούν τραυματισμοί και ή υλικές ζημιές.

Ερώτηση:
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμμος για να ισιώσουμε το έδαφος που έχει κλίση; 
Απάντηση:
Όχι. Η άμμος έχει την ιδιότητα της μετατόπισης/μετακίνησης, ως εκ τούτου η πισίνα θα γείρει και ενδεχομένως τα πόδια της να βυθιστούν μέσα στην άμμο και το νερό να μετατοπισθεί από την μία πλευρά προκαλώντας πιέσεις στο πλαίσιο με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος αστάθειας και ενδεχομένως κατάρρευσης της και κατά συνέπεια να προκληθούν τραυματισμοί και ή υλικές ζημιές.

Ερώτηση:
Μπορεί η πισίνα να παραμείνει όλο τον χρόνο στην θέση της με νερό;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την περιοχή. Δεν σας προτείνουμε να την διατηρήσετε εάν οι θερμοκρασίες πέφτουν χαμηλότερα από +5ο C (Κελσίου). Το νερό μπορεί να παγώσει και λόγο βάρους η πισίνα να καταρρεύσει ή να σχιστή η μεμβράνη ή ακόμη και να σπάσει το φίλτρο λόγο πάγου στο εσωτερικό του.

Ερώτηση:
Χρειάζεται να έχω εξοπλισμό ασφάλειας και διάσωσης κοντά στην πισίνα;
Απάντηση:
Πάντοτε πρέπει να έχετε δίπλα στην πισίνα εξοπλισμό ασφαλείας και διάσωσης. Προτεινόμενα στοιχεία (αλλά δεν περιορίζονται) είναι εγκεκριμένο σωσίβιο με σχοινί, ένα πρότυπο κιτ πρώτων βοηθειών, ένα κοντάρι μήκους τουλάχιστον 3.50 μέτρων και γραμμένους όλους τους χειρισμούς έκτακτης ανάγκης και ανάνηψης σε περίπτωση πνιγμού) όπως επίσης και έτοιμα τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Ερώτηση:
Για την συντήρηση του νερού προτείνετε να μεταχειριστούμε χημικά και εάν ναι τι είδους;
Απάντηση:
Ναι τα χημικά για την συντήρηση του νερού είναι απαραίτητα. Επικοινωνήστε με το τοπικό σας κατάστημα που πουλά χημικά για πισίνες και δώστε τους την χωρητικότητα σε λίτρα της πισίνας σας. Επίσης η ΙΝΤΕΧ παρέχει με το Krystal Clean Poolwater Systems δικούς της Χλωριοποιητές / Saltwater Systems (παράγουν χλώριο) τους οποίους προμηθεύεστε ξεχωριστά και οι οποίοι διατηρούν την πισίνα απαλλαγμένη από την άλγη και βακτήρια.

Ερώτηση:
Υπάρχουν στην συσκευασία επισκευαστικά υλικά (μπαλώματα) για την μεμβράνη;
Απάντηση:
Ναι. Μικρές τρύπες ή μικρά σκισίματα μπορούν να επισκευασθούν με το κιτ επισκευής που βρίσκεται μέσα στην συσκευασία της πισίνας σας. Πριν από την τοποθέτηση του αυτοκόλλητου η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Για σωστές κολλήσεις συνιστάμε το κιτ επιδιόρθωσης της ΙΝΤΕΧ με σωληνάριο κόλλας και κομμάτι μεμβράνης.

Ερώτηση:
Η ΙΝΤΕΧ πισίνα μου έχει εγγύηση;
Απάντηση:
Ναι όλες οι πισίνες της ΙΝΤΕΧ καλύπτονται από εγγύηση εργοστασίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε τον σύνδεσμο ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ / WARRANTIES

Ερώτηση:
Η σκάλα, η βάση για την μεμβράνη (υπόστρωμα εδάφους), το κάλυμμα είναι μέσα στο κουτί μαζί με την πισίνα;
Απάντηση:
Εξαρτάται από τον κωδικό που έχετε αγοράσει. Πριν αγοράσετε διαβάστε το κιβώτιο (εξωτερικά) ή επισκεφτείτε το site μας και διαβάστε την περιγραφή του προϊόντος στον συγκεκριμένο κωδικό.

Ερώτηση:
Μήπως η μεμβράνη απαιτεί καμία ιδιαίτερη φροντίδα για να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα; 
Απάντηση:
Κρατήστε τα αιχμηρά αντικείμενα μακριά από την πισίνα. Καθαρίζετε τον φουσκωτό δακτύλιο μετά από κάθε χρήση με ένα μαλακό πανί, και σκεπάστε την πισίνα με το κάλυμμα όταν δεν την μεταχειρίζεστε. Διατηρήστε ιδανικά νούμερα pH και επίσης διατηρήστε την καθαριότητα της πισίνας. Χημικά που είναι σε μορφή κόκκου πρέπει οπωσδήποτε προηγουμένως να διαλύονται σε μια λεκάνη με νερό. Τις ταμπλέτες τις βάζουμε στον ειδικό κάδο της ΙΝΤΕΧ # 29040 & 29041 και ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ

Ερώτηση:
Πως αδειάζω και προετοιμάζω για αποθήκευση την πισίνα μου; 
Απάντηση:
1. Αφαιρέστε το καπάκι από τη βαλβίδα αποστράγγισης στην εξωτερική πλευρά της πισίνας. 2. Συνδέστε το θηλυκό άκρο του σωλήνα με τον προσαρμογέα του σωλήνα - αντάπτορα. 3. Τοποθετήστε το άκρο του εύκαμπτου σωλήνα σε μια περιοχή όπου το νερό μπορεί να αποστραγγιστεί με ασφάλεια. 4. Βιδώστε τον προσαρμογέα του σωλήνα στη βαλβίδα αποστράγγισης. Σημείωση: το νερό θα αρχίσει να στραγγίζει αμέσως. 5. Όταν τελειώσετε αποσυνδέστε τον προσαρμογέα του σωλήνα. 6. Αντικαταστήστε το πώμα αποστράγγισης στο εσωτερικό της πισίνας για την αποθήκευση. 7. Αντικαταστήστε το κάλυμμα αποστράγγισης στο εξωτερικό της πισίνας. 8. Βεβαιωθείτε πως η μεμβράνη είναι απολύτως καθαρή και στεγνή πριν από μακροχρόνια αποθήκευση και απλώστε ταλκ στην μεμβράνη (μέσα & έξω).

Ερώτηση:
Πώς εμποδίζω τις διάφορες βρομιές να μπουν μέσα στην πισίνα;
Απάντηση:
Να θυμίζετε στην οικογένεια και στους φίλους πριν μπουν στην πισίνα να ξεπλένουν κυρίως τα πόδια (ειδικός κάδος της ΙΝΤΕΧ #29080) και οπωσδήποτε να μην έχουν λάδια/κρέμες στο σώμα τους πριν από την είσοδο στην πισίνα.. Όσο δεν χρησιμοποιείτε την πισίνα διατηρείτε την διαρκώς καλυμμένη με το κάλυμμα της ΙΝΤΕΧ . Αυτό θα εμποδίζει αντικείμενα και σκόνες να πέσουν στην πισίνα όσο δεν την χρησιμοποιείτε.

Ερώτηση:
Πώς μπορώ να αποτρέψω την πισίνα από βλαβερά αγριόχορτα ή την ανάπτυξη μυκήτων σε συγκεκριμένα σημεία του τσιμέντου; 
Απάντηση:
Δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί η βλάστηση αγριόχορτων κάτω από την πισίνα. Κρατήστε αυτό κατά νου όταν επιλέγετε την περιοχή για το στήσιμο της πισίνας σας. Κρατήστε το σκυρόδεμα όσο το δυνατόν ποιο στεγνό και να σφουγγαρίζετε την πέριξ περιοχή όπου υπάρχουν νερά μετά από κάθε χρήση για να ελαχιστοποιηθεί η ανάπτυξη μυκήτων, ειδικά σε σκιασμένες περιοχές.

Ερώτηση:
Πώς μπορείτε να τοποθετήσετε τον τελευταίο δοκό στις στρογγυλές πισίνες, διατηρώντας παράλληλα τα άλλα δοκάρια άθικτα στην πισίνα γύρο του πλαισίου; 
Απάντηση:
Σηκώστε τα δύο δοκάρια μέχρι ένα ύψος όπου υπό γωνία θα μπορέσετε να εισάγετε τις δοκούς και στις δύο πλευρές. Προσέξτε τα δάχτυλά σας να μην πιαστούν στα κοινά ανοίγματα.

Ερώτηση:
Πώς οι υπεριώδεις ακτίνες (UV) επηρεάζουν τα υλικά της πισίνας μας;
Απάντηση:
Όλα τα PVC που βρίσκονται σε παρατεταμένη έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία, αποδομούνται με την πάροδο του χρόνου. Σημειώσατε πως οι πισίνες ΙΝΤΕΧ είναι φτιαγμένες με πρόσθετες ρητίνες, φίλτρα προστασίας - αναστολείς UV, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αποδόμησης κάι απομάκρυνσης της πιθανότητας αλλοίωσης των υλικών τους.

Ερώτηση:
Μέχρι πιο ύψος μπορώ να γεμίσω την πισίνα; 
Απάντηση:
Μέχρι τη γραμμή πλήρωσης, η οποία είναι περίπου 90% πλήρης. Ελέγξτε το κιβώτιο της πισίνας σας για το σχέδιο που δείχνει την ακριβή γραμμή πλήρωσης.

Ερώτηση:
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γεμίσει η πισίνα με νερό; 
Απάντηση:
Από δύο ή και περισσότερες ώρες, εξαρτάτε από το μέγεθος της πισίνας σας, την διάμετρο του σωλήνα και της πίεσης του νερού. Να θυμάστε ότι πρέπει να παρακολουθείτε την πισίνα σας κατά την διάρκεια του γεμίσματος και να βεβαιώνεστε ότι η πισίνα γεμίζει ομοιόμορφα και η επιφάνεια του νερού παραμένει οριζόντια (αλφαδιασμένη). Μην γεμίζετε την πισίνα κατά την διάρκεια της νύχτας (χωρίς παρακολούθηση).

Ερώτηση:
Πόσες σεζόν θα αντέξει η πισίνα μου;
Απάντηση:
Βασικά εξαρτάται από την χρήση και την φροντίδα της. Προσεκτική συντήρηση και σωστή αποθήκευση στο τέλος του καλοκαιριού επιμηκύνουν την ζωή της πισίνας.

Ερώτηση:
Πόσο στοιχίζει για να γεμίσουμε την πισίνα;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την περιοχή. Προτείνουμε να πάρετε προσφορά από βυτιοφόρο της περιοχής σας (αφορά μεγάλες πισίνες).

Ερώτηση:
Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το νερό;
Απάντηση:
Εξαρτάται από την χρήση και την σταθερότητα στα χημικά σας. Εάν καθαρίζεται και φιλτράρεται (αντλία) σωστά και τα χημικά της είναι σε ισορροπία πρέπει να βαστήξει όλη την σεζόν. Απαραίτητο είναι η πισίνα να σκεπάζετε όταν δεν κολυμπάτε, να μετράτε συχνά (κάθε 2-3 μέρες) την κατάσταση του νερού, η αντλία να δουλεύει τις ώρες που αναλογούν ανά τύπο φίλτρου/πισίνας, και να πλένετε-αλλάζετε το Cartridge (χάρτινο φίλτρο).

Ερώτηση:
DVD για να δώ πως στήνεται η πισίνα υπάρχει;
Απάντηση:
DVD υπάρχει σε όλα τα κιβώτια από τις μεγάλες πισίνες μας. Επίσης στο site μας θα βρείτε σχετικά video και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ερώτηση:
Απαιτείτε δια νόμου φράχτης γύρω από την πισίνα; 
Απάντηση:
Ορισμένες πόλεις και κωμοπόλεις απαιτούν οι ιδιοκτήτες ορισμένων τύπων πισίνας, με βάση το μέγεθος και το βάθος τους να τοποθετούν ‘’φράχτη’’ στην περιοχή όπου βρίσκεται η πισίνα. Ελέγξτε τις τοπικές πολεοδομίες σχετικά.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές για τα ζώα μου να παίζουν μέσα στην πισίνα μου; 
Απάντηση:
Όχι. Σκύλοι και γάτες και οιοδήποτε άλλο ζώο πρέπει να τα βαστάτε μακριά από την πισίνα σας για να αποφύγετε ατύχημα του ζώου και για να προστατέψετε την σταθερότητα της πισίνας (υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσει η μεμβράνη από τα νύχια και δόντια του ζώου).

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές να κάνουμε βουτιές από την σκάλα ή την πλατφόρμα της ή από πάνω από την πισίνα (σκελετό); 
Απάντηση:
Όχι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να πηδά ή να κάνει βουτιές στην πισίνα. Η INTEX δεν διαθέτει κανένα τύπο πισίνας που να έχει το απαραίτητο βάθος που να επιτρέπει μια τέτοια δραστηριότητα. Η αδυναμία ή παράληψη να ακολουθήσετε του κανόνες ασφαλείας της ΙΝΤΕΧ μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο.

Ερώτηση:
Να αφήσω την πισίνα μου έξω στο χιόνι ή στον παγωμένο χειμώνα; 
Απάντηση:
Όχι. Οι INTEX πισίνες επιφανείας θα καταρρεύσουν κάτω από το βάρος του πάγου και του χιονιού, και η μεμβράνη PVC μπορεί να σκιστεί. Επίσης μπορεί να σπάσει το φίλτρο, εάν παγώσει το νερό μέσα του.

Ερώτηση:
Τι χρειάζεται για να προετοιμαστεί η θέση που θα εγκατασταθεί η πισίνα;
Απάντηση:
Χρειάζεται μία επίπεδη, συμπαγή και στερεά επιφάνεια αφού προηγουμένως έχετε αφαιρέσει όλα τα αιχμηρά αντικείμενα (πέτρες-ξύλα, κλπ). Συνιστάται επίσης μία προστατευτική βάση κάτω από την μεμβράνη. Ιδανικά τοποθετήστε τα πλαστικά πλακάκια Pool Ground Cloth # 29081 της ΙΝΤΕΧ (θα τα βρείτε στα αξεσουάρ μας). Επίσης η πισίνα θα πρέπει να είναι επισκέψιμη από κάθε πλευρά της ή γύρο από την περιφέρεια της και ταυτόχρονα να μην υπάρχουν αντικείμενα σε απόσταση μικρότερη από 1,35μ που ενδεχομένως θα επιτρέψουν σε ένα παιδί να σκαρφαλώσει και να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν και να μπει μέσα.

Ερώτηση:
Από τι υλικό είναι φτιαγμένη η πισίνα; 
Απάντηση:
Πολυστρωματικές μεμβράνες PVC. Τρία (3) διαφορετικά στρώματα εσωτερικά για επιπλέων στερεότητα και αντοχή και επίσης από 2 εξωτερικά στρώματα βαρέως τύπου PVC ενωμένα με στρώση από νήματα polyester.

Ερώτηση:
Με τι πρέπει να καθαρίσω την πισίνα μου πριν την φυλάξω για χειμώνα; 
Απάντηση:
Λίγο υγρό σαπούνι με νερό. Στεγνώστε την πολύ καλά πριν φυλαχθεί. Τοποθετήστε ΤΑΛΚ σε όλη την πισίνα εσωτερικά και εξωτερικά.

Ερώτηση:
Γιατί βρίσκω άλγη στην πισίνα μου, ακόμη και όταν δουλεύω συχνά την αντλία του φίλτρου μου; 
Απάντηση:
Η αντλία και το φίλτρο από μόνα τους δεν αποτρέπουν την ανάπτυξη άλγους στο νερό της πισίνας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συνεχή διατήρηση των κατάλληλων επιπέδων pH και χλωρίου. Μπορείτε να εγκαταστήσετε παράλληλα ένα Saltwater System # 28664 ή 28666 (γεννήτρια χλωρίου πισίνας) της INTEX ή να ερευνήσετε στα τα τοπικά καταστήματα που έχουν χημικά για πισίνες για περισσότερες πληροφορίες και το κατάλληλο υλικό.

Ερώτηση:
Ποιος θα αντικαταστήσει το ελαττωματικό προϊόν που είναι σε εγγύηση; 
Απάντηση:
Κάθε αίτηση επιστροφής ελαττωματικού προϊόντος που παρουσιάζει εργοστασιακό πρόβλημα και εμπίπτει στους όρους και τα χρονικά περιθώρια που ορίζονται από την εγγύηση του εργοστασίου πρέπει να γίνει στο αρχικό σημείο αγοράς (κατάστημα ή εταιρεία).

Ερώτηση:
Η χρίση χημικών πισίνας σε υπερβολική δόση μπορούν να επηρεάσουν την μεμβράνη; 
Απάντηση:
Υπερβολικές δόσεις ή συμπυκνωμένες χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε οποιοδήποτε πισίνα αλλά ακόμη και στον χρήστη.

Ερώτηση:
Πώς γίνετε να γέρνει η πισίνα από την μεριά ενώ την έχω τοποθετήσει σε επίπεδη επιφάνεια; 
Απάντηση:
Προφανώς το έδαφος δεν είναι απολύτως επίπεδο. Εάν είναι ο μοναδικός χώρος που έχετε για την τοποθέτηση της πισίνας σκάψτε από την υψηλή πλευρά –μην μπαζώσετε την χαμηλή είναι λάθος.

Ερώτηση:
Ο ένας εκ των δύο ενηλίκων, που χρειάζονται για την συναρμολόγηση της πισίνας, βαστάει σηκωμένη την μεμβράνη και ο άλλος εισχωρεί τους σωλήνες (A, B, C κλπ) στο άνοιγμα (τσέπη) που έχει η μεμβράνη στο πάνω πλαίσιο της.

Ερώτηση:
Ποια είναι το πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν γεμίσει η πισίνα; 
Απάντηση:
Πριν από την πλήρωση βεβαιωθείτε ότι το πάνω μέρος της πισίνας (περιμετρικός σκελετός) είναι εντελώς επίπεδος . Επίσης, κατά την διάρκεια της πλήρωσης και ανά συχνά τακτά διαστήματα ελέγχετε τραβώντας τις αντηρίδες προς τα έξω ώστε να παραμένουν τεντωμένα τα κάτω ζωνάρια με τον πίρο.

Ερώτηση:
Τι άλλο πρέπει να προσέξουμε κατά την εγκατάσταση της πισίνας; 
Απάντηση:
Μόλις αρχίσετε την πλήρωση της πισίνας με νερό νωρίς-νωρίς (στο 1 δάκτυλο με νερό) ισιώνουμε με μαλακές κινήσεις τον πάτο της μεμβράνης όπου απαιτείται για να γίνει απολύτως επίπεδος.

Ερώτηση:
Τι διαστάσεις υπάρχουν σε παραλληλόγραμμες πισίνες; 
Απάντηση:
Η INTEX διαθέτει σε μέτρα 220x150x60, 260x160x65, 300x175x80, 300x200x75, 450x220x84, 400x200x100, 488x244x107, 549x274x132, 732x366x132 & 975x488x132

Ερώτηση:
Τι προτερήματα έχουν οι Παραλληλόγραμμες πισίνες τύπου ULTRA FRAME ή PRISM Pools; 
Απάντηση:
1). Νέα ειδική βαφή για τον ατσάλινο σκελετό, και ενισχυμένη μεμβράνη. 2). Νέα συστήματα easy lock που κάνουν εύκολη την συναρμολόγηση της. 3). Ιδιαίτερος σχεδιασμός του σκελετού που είναι σαφώς πολύ ισχυρότερος από τις απλές/κλασικές κατασκευές.

Ερώτηση:
Που μπορώ να αγοράσω μία; 
Απάντηση:
Ουυπς μας βρήκατε: τηλ. 2295053179 & 6932343089 στο Καπανδρίτι ή στα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Ερώτηση:
Ποια είναι η διαδικασία σε περίπτωση προβλήματος με το προϊόν κατά την τοποθέτηση του για την διεκδίκηση εγγύησης:
Απάντηση:
Φωτογραφία από απόσταση που να εμφανίζετε η πισίνα που και πως είναι στημένη > όλες οι πλευρές.
Φωτογραφία του σημείου που έχει το πρόβλημα.
Φωτογραφία της τοποθεσίας που έχει στηθεί η πισίνα.
Φωτογραφία των κωδικών που εμφανίζονται επάνω στο φίλτρο και στην μεμβράνη.

Ερώτηση:
Ποια είναι η εγγύηση του εργοστασίου ΙΝΤΕΧ
Απάντηση:
Για τα ηλεκτρικά μέρη ήτοι το φίλτρο της πισίνας = 2 χρόνια και για την μεμβράνη 3 μήνες – αποκλειστικά για εργοστασιακό πρόβλημα μόνο.

6. WOODGRAIN POOLS / (ΠΙΣIΝΕΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ - ΞΥΛΙΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚEΣ)

Οι πισίνες ΙΝΤΕΧ είναι ΠΙΣΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ και σαν τέτοιες πωλούνται > στήνονται δηλαδή στην επιφάνεια της γης / υπέργειες. Σε περίπτωση που στηθούν κάτω από την γη ΔΕΝ έχουν την εγγύηση της ΙΝΤΕΧ.

Ερώτηση:
Μπορώ να αφήσω πισίνα μου έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα; 
Απάντηση:
Σας συνιστούμε την αποθήκευση της πισίνας σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθότι η πισίνα σας έχει σχεδιαστεί για να αδειάζει εύκολα και για εύκολη φύλαξη σε ασφαλές μέρος. Εάν επιλέξετε να αφήσετε την πισίνα σας στημένη όλο τον χρόνο σε περιοχές όπου υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες, υπάρχει κίνδυνος ζημιάς λόγο του πάγου. Συνιστάται να αδειάσετε, αποσυναρμολογήσετε και αποθηκεύσετε την πισίνα σε ασφαλές μέρος όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου (41 βαθμούς Fahrenheit).

Ερώτηση:
Πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για να εγκαταστήσουμε την Συνθετική πισίνα; 
Απάντηση:
Από την στιγμή που η προετοιμασία του εδάφους έχει τελειώσει, διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες για μια ομάδα δύο ανθρώπων και περίπου μία ώρα για μια ομάδα 3 ατόμων.

Ερώτηση:
Αν έχω ήδη μία πισίνα Ultra Frame 488X122, μπορώ να αγοράσω το περίβλημα της Συνθετικής πισίνας ξεχωριστά; 
Απάντηση:
Όχι, τα εξαρτήματα είναι μόνο για την Συνθετική πισίνα.

Ερώτηση:
Η Ξύλινη Συνθετική πισίνα είναι από πραγματικό ξύλο; 
Απάντηση:
Όχι είναι πλαστικό σε προσομοίωση ξύλου. Η πλαστική κατασκευή, ενώ σας δίνει την εικόνα του πραγματικού ξύλου, καθιστά το περίβλημα πιο εύκολο στις ρυθμίσεις και μειώνει ταυτόχρονα τις ανάγκες συντήρησης σε σύγκριση με παρόμοιες ξύλινες επενδύσεις.

Ερώτηση:
Τι πρέπει να κάνω εάν η πίσω αυλή μου έχει γκαζόν/χόρτο; 
Απάντηση:
Εάν ο κήπος σας έχει γκαζόν/χόρτο, το έδαφος πρέπει να προετοιμαστεί για την εγκατάσταση. Σας προτείνουμε να σκάψετε λίγο (5εκ) και να ρίξετε ένα ομαλό τσιμέντο/τσιμεντοκονία 5 εκατοστών στο έδαφος. Αν δεν θέλετε να ρίξετε τσιμέντο, θα πρέπει κοιτάξετε το εγχειρίδιο για την σωστή προετοιμασία του εδάφους.

Ερώτηση:
Ποια εργαλεία απαιτούνται για την εγκατάσταση; 
Απάντηση:
Μετά την προετοιμασία του εδάφους δεν απαιτούνται επιπλέον εργαλεία για την εγκατάσταση της sequoia/συνθετικής πισίνας. Δύο κλειδιά πλαστικά τύπου ΑΛΕΝ περιλαμβάνονται στην συσκευασία και είναι αρκετά για να ολοκληρωθεί η όλη εγκατάσταση

Ερώτηση:
Πού πρέπει να εγκαταστήσω την Sequoia-woodgrain/Ξύλινη συνθετική πισίνα μου; 
Απάντηση:
Το έδαφος στην θέση όπου η πισίνα πρόκειται να στηθεί θα πρέπει να είναι απόλυτα επίπεδο και οριζόντιο. Μην τοποθετείτε την πισίνα σε πλαγιά ή κεκλιμένη επιφάνεια. Η επιφάνεια του εδάφους πρέπει να είναι συμπαγής για να αντέξει την πίεση και το βάρος μίας πισίνας γεμάτης με νερό. Μην τοποθετείτε την πισίνα σε εδάφη μαλακά, λασπώδη ή αμμώδη. Μην τοποθετείτε την πισίνα σε deck ή πλατφόρμα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πισίνα απαιτείται να είναι ελεύθερη σε όλη της την περιφέρεια και σε απόσταση μέχρι 1,30μ από αντικείμενα που θα βοηθούσαν ένα παιδί να αναρριχηθεί και να αποκτήσει πρόσβαση στην πισίνα.

Ερώτηση:
Γιατί τα πλαϊνά panels δεν ενώνονται/ταιριάζουν μεταξύ τους; 
Απάντηση:
1) Κεκλιμένη κατάσταση του εδάφους. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες προετοιμασίας του εδάφους στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη. 2) Ελλιπή εξαρτήματα. Παρακαλώ ελέγξτε στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη τα εξαρτήματα αριθμητικά. Εάν λείπουν τα κατασκευαστικά στοιχεία, επικοινωνήστε με το κέντρο εξυπηρέτησης INTEX. 3) Εσφαλμένα βήματα συναρμολόγησης. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη. Θα πρέπει να γεμίσετε την πισίνα με νερό πριν από τη συναρμολόγηση του περιβλήματος της Συνθετικής πισίνας.

Ερώτηση:
Γιατί το συνθετικό φαίνεται στραβό μετά την συναρμολόγηση; 
Απάντηση:
1) Η πισίνα δεν έχει τοποθετηθεί σε σταθερό και επίπεδο έδαφος. 2) Τα καλύμματα (παπουτσάκια) από τις κολώνες δεν ευθυγραμμίζονται με το πόδι της πισίνας.

Ερώτηση:
Η ΙΝΤΕΧ πισίνα μου έχει εγγύηση;
Απάντηση:
Ναι όλες οι πισίνες της ΙΝΤΕΧ καλύπτονται από εγγύηση εργοστασίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε τον σύνδεσμο ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ / WARRANTIES

Ερώτηση:
Ποια είναι η διαδικασία σε περίπτωση προβλήματος με το προϊόν κατά την τοποθέτηση του για την διεκδίκηση εγγύησης:
Απάντηση:
Φωτογραφία από απόσταση που να εμφανίζετε η πισίνα που και πως είναι στημένη > όλες οι πλευρές.
Φωτογραφία του σημείου που έχει το πρόβλημα.
Φωτογραφία της τοποθεσίας που έχει στηθεί η πισίνα.
Φωτογραφία των κωδικών που εμφανίζονται επάνω στο φίλτρο και στην μεμβράνη.

Ερώτηση:
Ποια είναι η εγγύηση του εργοστασίου ΙΝΤΕΧ
Απάντηση:
Για τα ηλεκτρικά μέρη ήτοι το φίλτρο της πισίνας = 2 χρόνια και για την μεμβράνη 3 μήνες – αποκλειστικά για εργοστασιακό πρόβλημα μόνο.

7. ΦIΛΤΡΑ - ΑΝΤΛIΕΣ / FILTER PUMPS

Ερώτηση:
Μπορώ να μεταχειριστώ άλλης μάρκας φίλτρα χάρτινα τύπου Η, Α, Β; 
Απάντηση:
Όχι. Προσοχή διότι δεν θα είστε καλυμμένοι από την εγγύηση του εργοστασίου, και σίγουρα δεν θα ταιριάζουν.

Ερώτηση:
Μπορεί το χάρτινο φίλτρο να καθαριστεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί; 
Απάντηση:
Ναι. Μπορεί αλλά σας συνιστούμε για την καλύτερη υγιεινή του νερού να το ξεπλένετε κάθε 2-3 ημέρες και αλλαγή στις 15 ημέρες.

Ερώτηση:
Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το χάρτινο φίλτρο; 
Απάντηση:
Εξαρτάται από την χρήση και την κατάσταση του νερού, συνιστάται τα χάρτινα φίλτρα να αλλάζονται μάξιμουμ κάθε 2 εβδομάδες. Το φίλτρο πρέπει κάθε 2-3 ημέρες να βγαίνει να ελέγχετε και να καθαρίζετε με νερό με πίεση και μαλακιά βούρτσα. Εάν εξακολουθεί και είναι βρόμικο αλλάξτε το αμέσως.

Ερώτηση:
Χρειάζονται εργαλεία για την συναρμολόγηση της αντλίας; 
Απάντηση:
Όχι.

Ερώτηση:
Μπορώ να επέμβω λύνοντας την αντλία για να την επισκευάσω; 
Απάντηση:
Όχι με κανένα τρόπο. Χάνεται η εγγύησης και κινδυνεύετε και με τραυματισμό εάν η συναρμολόγηση γίνει λανθασμένα.

Ερώτηση:
Μπορώ να συνδέσω σκούπα απορροφητική στην αντλία; 
Απάντηση:
Ναι. Το φίλτρο είναι σχεδιασμένο να λειτουργήσει μόνο με τις σκούπες της ΙΝΤΕΧ.

Ερώτηση:
Μπορώ να αναβαθμίσω την αντλία μου; 
Απάντηση:
Για πισίνες & φίλτρα με διατομή 32χιλ δεν χρειάζεται καμία προσθήκη για μεγαλύτερη διατομή 38 χιλ τότε χρειάζεστε τους αντάπτορες της ΙΝΤΕΧ όπου επιτρέπει στους καταναλωτές να προσαρμόσουν μεγαλύτερα φίλτρα (αντλίες).

Ερώτηση:
Μπορεί να λειτουργεί η αντλία με το κάλυμμα της πισίνας; 
Απάντηση:
Ναι.

Ερώτηση:
Μπορεί η αντλία να χρησιμοποιηθεί για ν αδειάσει η πισίνα; 
Απάντηση:
Όχι. Η αντλία δεν είναι σχεδιασμένη για τέτοια λειτουργία.

Ερώτηση:
Μπορούμε να μεταχειριστούμε την πισίνα όταν δουλεύει η αντλία; Είναι ασφαλής; 
Απάντηση:
ΟΧΙ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ.

Ερώτηση:
Η σύνδεση πρέπει να γίνει με GFCI (ρελέ ασφαλείας); 
Απάντηση:
Ναι. Η σύνδεση πρέπει να γίνει και από ηλεκτρολόγο.

Ερώτηση:
Η αντλία διατηρεί τα τοιχώματα και τον βυθό καθαρό; 
Απάντηση:
Όχι. Με τα κατάλληλα χημικά και αλλαγή του χάρτινου φίλτρου (cartridge) η αντλία θα κρατήσει καθαρή την πισίνα από μικροοργανισμούς. Μεταχειριστείτε την απορροφητική σκούπα για τον καθαρισμό του βυθού. Επιπλέoν ο Χλωριοτής της ΙΝΤΕΧ μπορεί να διατηρήσει το νερό απαλλαγμένο από άλγη και βακτήρια. Ανάλογα με το νερό της περιοχής σας μπορείτε να προσθέσετε χημικά που μαλακώνουν το νερό.

Ερώτηση:
Πόσο μακριά πρέπει να τοποθετηθεί η αντλία από την πισίνα; 
Απάντηση:
Για τις μικρές πισίνες 1.5μ και για τις μεγαλύτερες περισσότερο από 2 μέτρα.

Ερώτηση:
Πόση ώρα χρειάζεται το νερό για να κυκλοφορήσει όλο μέσα από την αντλία; 
Απάντηση:
Για πισίνες διαμέτρου από 244 έως 366 συνιστάτε ότι το φίλτρο πρέπει να λειτουργεί 2-5 ώρες, 457 έως 549 3-7 ώρες και για μεγαλύτερες από 8-12 καθημερινά εξαρτάτε βέβαια από την χρήση της πισίνας και από την εξωτερική θερμοκρασία.

Ερώτηση:
Υπάρχει γραπτή εγγύησης για αυτό το προϊόν; 
Απάντηση:
Ναι, μέσα στο κουτί της αντλίας υπάρχει γραπτή εγγύηση (owners manual) ενός έτους για τα μικρά φίλτρα και δύο χρόνια για τα φίλτρα άμμου- βέβαια μόνο για την περίπτωση εργοστασιακού προβλήματος.

Ερώτηση:
Πρέπει να ανάψω την αντλία πριν κάνω εξαέρωση από την πλαστική χοντρή βίδα (πάνω μέρος της αντλίας).; 
Απάντηση:
Όχι. Αφού έχουμε γεμίσει την πισίνα με νερό, τότε μπορούμε να κάνουμε εξαέρωση και μετά ανοίγουμε το ρεύμα.

Ερώτηση:
Μπορεί ο καταναλωτής να επισκευάσει μόνος του το φίλτρο; 
Απάντηση:
ΟΧΙ. Θα πρέπει να αποταθείτε στο service

Ερώτηση:
Οι βαλβίδες ροής (εξωτερικές βάνες) πρέπει να είναι ανοικτές ή κλειστές όταν δουλεύει η αντλία; 
Απάντηση:
Ανοικτές. Πρέπει να κλείνουν όταν αλλάζουμε το χάρτινο φίλτρο.

Ερώτηση:
Όταν η ροή δεν είναι όσο δυνατή ήταν αρχικά τι συμβαίνει; 
Απάντηση:
Κοιτάξτε το εγχειρίδιο κατασκευαστή. Επίσης ελέγξτε το χάρτινο φίλτρο, εάν είναι βρώμικο η ροή θα είναι αδύναμη. Αλλάζουμε το χάρτινο φίλτρο κάθε 15 ημέρες. Επίσης ελέγξτε μήπως υπάρχει διαρροή από τους σωλήνες. Ελέγξτε τους σφικτήρες από τους σωλήνες.

Ερώτηση:
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης της αντλίας ή/και του Χλωριωτή για τον χειμώνα; 
Απάντηση:
Ξεπλύνατε με καθαρό νερό και στεγνώστε όλα τα μέρη τους ακόμη και τους σωλήνες. Βάλτε βαζελίνη στις τσιμούχες. Αποθηκεύσατε την αντλία και παρελκόμενα μέρη σε στεγανό εσωτερικό χώρο. Το αρχικό πακέτο θα σας φανεί χρήσιμο για την φύλαξη

Ερώτηση:
Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας της αντλίας; 
Απάντηση:
Η διάρκεια της λειτουργίας της αντλίας εξαρτάται από την ιπποδύναμη της κάθε αντλίας: # 28602 (1,250 λίτρα/ώρα)  Easy set pool 244' διαμ.= 3-4 ώρες την ημέρα Easy set pool 305' διαμ.= 3-6 ώρες την ημέρα # 28604 (2,006 λίτρα/ώρα)  Easy set pool 244' διαμ.= 2-4 ώρες την ημέρα Easy Set Pool 305' διαμ.& Metal Frame Pool = 3 - 4 ώρες την ημέρα Easy Set Pool 366' διαμ.& Metal Frame Pool = 3-6 ώρες την ημέρα # 28638 (3,785 λίτρα/ώρα)  Easy Set Pool 457' διαμ. & Metal Frame Pool = 4 - 6 ώρες την ημέρα # 28636 (5,678 λίτρα/ώρα) Easy Set Pool 549' διαμ. & Metal Frame Pool = 4- 8 ώρες την ημέρα Oval Frame Pools = 4- 8 ώρες την ημέρα Metal Frame Pools = 5 - 7 ώρες την ημέρα # 28634 * 9,463 λίτρα/ώρα = 6-10 ώρες ανάλογα τα λίτρα της πισίνας Φίλτρα Άμμου Ultra Frame Pool 549X274X132= 4-8 ώρες την ημέρα  Ultra Frame Pool 732X366X132= 6-10 ώρες την ημέρα Ultra Frame Pool 975X488X132= 6-12 ώρες την ημέρα
 

8. ΣΚΟYΠΑ ΑΥΤOΜΑΤΗ (AUTO POOL CLEANER)

Ερώτηση:
Η σκούπα έχει μοτέρ;
Απάντηση:
Όχι. Η αυτόματη σκούπα δεν είναι ηλεκτρική. Βασίζετε στην ροή του νερού για να λειτουργήσει.

Ερώτηση:
Που πρέπει μα συνδεθεί η σωλήνα της σκούπας, στην εισαγωγή (νερό από την πισίνα προς την αντλία) ή στην εξαγωγή (νερό από την αντλία προς την πισίνα);
Απάντηση:
Η αυτόματη σκούπα βασίζετε στο venturi effect (δες εγχειρίδιο). Η μία άκρη της σωλήνας πρέπει να ενωθεί με την αυτόματη σκούπα και η άλλη με την εξαγωγή (νερό από την αντλία προς την πισίνα).

Ερώτηση:
Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος να βγάλουμε την αυτόματη σκούπα από το νερό;
Απάντηση:
1) Βεβαιώσου ότι η αντλία είναι OFF (κλειστή-χωρίς ρεύμα με τραβηγμένο το καλώδιο). 2) Σηκώστε την αυτόματη σκούπα οριακά κάτω από την επιφάνεια του νερού και σηκώστε σιγά σιγά την μπροστινή μεριά της. 3) Πιάστε με το ένα χέρι την σωλήνα και με το άλλο την σκούπα βγάζοντας την από το νερό σιγά σιγά σε μία γωνία ώστε να αδειάσει το εγκλωβισμένο νερό από την σκούπα. 4) Αφού αδειάσει με τα δύο σας χέρια βγάλτε την από την πισίνα.

Ερώτηση:
Ποια είναι η ιδανική αντλία για την αυτόματη σκούπα;
Απάντηση:
Η αυτόματη σκούπα χρειάζεται αντλία με ροή μεταξύ 2,000 - 5,000 γαλ./ώρα (7,570 - 18,925 λίτρα/ώρα).

Ερώτηση:
Τι να κάνω εάν η αυτόματη σκούπα δεν κινείται ή κινείται πολύ σιγά;
Απάντηση:
Α) καθαρίστε το εσωτερικό δυχτάκι. Β) Εάν το πάτωμα της πισίνας δεν είναι επίπεδο ή ομαλό, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αυτόματη κίνηση της σκούπας. Τραβήξτε/μετακινήστε την σκούπα από την σωλήνα ώστε να φύγετε από πιθανές δίπλες της μεμβράνης του βυθού. Βεβαιωθείτε ότι η αντλία συνεχίζει να είναι ανοικτή, οι βαλβίδες από τις βάνες ανοικτές, το χάρτινο φίλτρο και το διχτάκι κάτω από την σκούπα ότι είναι καθαρά. Εάν το πρόβλημα συνεχίζει πρέπει να αδειάσετε την πισίνα και να αφαιρέσετε όλες τις δίπλες από τον μεμβράνη στον βυθό.

Ερώτηση:
Τι να κάνω εάν η αυτόματη σκούπα ανασηκωθεί από τον βυθό;
Απάντηση:
Βεβαιώσου ότι όλος ο αέρας έχει αφαιρεθεί από την σκούπα. Ακολουθήστε το εγχειρίδιο για την αφαίρεση του αέρα.

Ερώτηση:
Γιατί η σκούπα έχει κάτι μικρές τρύπες στο κέλυφος της;
Απάντηση:
Οι μικρές οι τρύπες χρησιμεύουν για να απελευθερώνουν τον εγκλωβισμένο αέρα. Όλος ο αέρας πρέπει να έχει αφαιρεθεί για να λειτουργήσει σωστά η σκούπα. 
 

9. ΘΕΡΜΑΝΤHΡΑΣ / HEATER

Ερώτηση:
Μπορώ να μεταχειριστώ τον θερμαντήρα τον Χειμώνα;
Απάντηση:
Όχι. Ο Θερμαντήρας είναι σχεδιασμένος για να λειτουργεί μεταξύ 17+Κελσίου έως 35+.

Ερώτηση:
Μπορώ να μεταχειριστώ τον θερμαντήρα μαζί με τον Χλωριοτή;
Απάντηση:
Ναι. Ο θερμαντήρας δουλεύει με όλους τους χλωριωτές της ΙΝΤΕΧ.

Ερώτηση:
Μπορώ να μεταχειριστώ 2 θερμαντήρες για την πισίνα μου;
Απάντηση:
Προτείνουμε 1 θερμαντήρα. Η προσθήκη και άλλων θερμαντήρων εμπεριέχει κίνδυνο βραχυκυκλώματος και πιθανής πυρκαγιάς. Ο θερμαντήρας μας είναι σχεδιασμένος για τις ανάγκες πισίνας μέχρι 456 διάμετρο και μικρότερες.

Ερώτηση:
Ο θερμαντήρας χρειάζεται συντήρηση;
Απάντηση:
Ο θερμαντήρας χρειάζεται ελάχιστη έως καθόλου συντήρηση. Παρόλα αυτά συχνή συντήρηση στην πισίνα και στο φίλτρο είναι απαραίτητη.

Ερώτηση:
Ο θερμαντήρας της ΙΝΤΕΧ πως λειτουργεί;
Απάντηση:
Το νερό περνάει μέσα από θερμαινόμενη αντίσταση και επιστρέφει στην πισίνα με συνεχόμενη ροή. Αυτό ζεσταίνει σταθερά το νερό.

Ερώτηση:
Είναι εύκολη η χρήσης του θερμαντήρα;
Απάντηση:
Ναι. Ο θερμαντήρας είναι αυτόματος. Μόνο συνδέστε τον στην πισίνα σας και ανοίξτε τον διακόπτη.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές να μεταχειριζόμαστε την πισίνα όταν ο θερμαντήρας λειτουργεί;
Απάντηση:
Όχι. Για να είσαστε απολύτως σίγουροι μην λειτουργείτε τον θερμαντήρα όταν κολυμπάτε.

Ερώτηση:
Είναι εύκολη η εγκατάσταση του θερμαντήρα;
Απάντηση:
Ναι. Απλά συνδέστε τον σωλήνα του φίλτρου στον θερμαντήρα και τον σωλήνα από τον θερμαντήρα στην πισίνα.

Ερώτηση:
Η λειτουργία του θερμαντήρα είναι ακριβή;
Απάντηση:
Για να υπολογίσετε το κόστος (περίπου) πάρτε την τιμή της κιλοβατώρας (KW/h) ανά ώρα και πολλαπλασιάστε την με 1.5 αυτό αντίστοιχη με την κατανάλωση 1 ώρας.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλής ο θερμαντήρας;
Απάντηση:
Ναι. Ο θερμαντήρας έχει 4 σένσορες ενσωματωμένους και GFCI/RCD πρίζα για την ασφάλεια σας. Είναι συμβατή με ETL και TUV στάνταρτ ασφαλείας.

Ερώτηση:
Μήπως υπερθερμανθεί το νερό της πισίνας;
Απάντηση:
Όχι. Ο θερμαντήρας έχει θερμοστάτη οπότε μας εξασφαλίζει την μέγιστη ζητηθείσα θερμοκρασία.

Ερώτηση:
Ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του θερμαντήρα;
Απάντηση:
Ο θερμαντήρας της INTEX δουλεύει: 1500W 110~120V/AC 12.5-13.6 amp (IRC) 3000W 220~240V/AC 12.5-13.6 amp (IO) 2800W 230~240V/AC 11.7-12.2 amp (U.K) . Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι η πρίζα σας αντέχει το παραπάνω φορτίο (ρωτήστε ειδικό).
 

10. ΣΚAΛΕΣ / LADDERS

Ερώτηση:
Η σκάλα είναι μέσα στην συσκευασία της πισίνας;
Απάντηση:
Εξαρτάτε από τον κωδικό της πισίνας. Κοιτάξτε προσεκτικά στο site μας.

Ερώτηση:
Πόσο βάρος αντέχει η σκάλα;
Απάντηση:
Όλες οι ΙΝΤΕΧ σκάλες αντέχουν έως 136 κιλά (300lbs) ανά σκαλί.

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές να κάνουμε βουτιές από την σκάλα;
Απάντηση:
Όχι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει κανείς βουτιές από την σκάλα.
 

11. ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ / COVERS

Ερώτηση:
Το κάλυμμα εμπεριέχετε στο κιβώτιο;
Απάντηση:
Εξαρτάτε από το ποιο κωδικό αγοράσατε. Διαβάστε με προσοχή το κιβώτιο τι εμπεριέχει πριν αγοράσετε ή κοιτάξτε στο site μας.

Ερώτηση:
Ταιριάζει το κάλυμμα από τις Easy Set Pools στις Metal Frame Pools;
Απάντηση:
Όχι. Ο κάθε τύπος πισίνας παίρνει το δικό του κάλυμμα.

Ερώτηση:
Το κάλυμμα της ΙΝΤΕΧ είναι «κάλυμμα ασφαλείας»;
Απάντηση:
Όχι τα καλύμματα της ΙΝΤΕΧ είναι μόνο για σκουπίδια, φύλλα κλπ

Ερώτηση:
Το κάλυμμα μου δεν ταιριάζει. Έχω το σωστό μέγεθος; Τι να κάνω;
Απάντηση:
Μερικές φορές είναι ευκολότερο να βάλετε το κάλυμμα, με τη βοήθεια ενός άλλου προσώπου. Κρατήστε το κάλυμμα στο ένα άκρο, και ένα άλλο άτομο να περπατήσει γύρω-γύρω από την πισίνα τραβώντας το κάλυμμα πάνω από το φουσκωτό δακτύλιο (για Easy Set πισίνες), ή κάτω από τον τοίχο (για Metal και Ultra Frame πισίνες). Μπορείτε επίσης να αφήσετε το κάλυμμα κάτω από τον ήλιο προσωρινά, προκειμένου να μαλακώσει και να διευκολύνει το τέντωμα..

Ερώτηση:
Γιατί έχει τρύπες στο κάλυμμα; Μήπως INTEX έχει καλύμματα χωρίς τρύπες;
Απάντηση:
Όχι, όλα τα καλύμματα πισίνας της INTEX έχουν τρύπες, εκτός από τις μικρότερες οικογενειακές παιδικές πισίνες. Οι τρύπες υπάρχουν στο κάλυμμα για λόγους ασφαλείας. Αυτές οι μικρές τρύπες βοηθούν προληπτικά στην μη συσσώρευση νερού από βροχή ή ψεκαστήρες στο πάνω μέρος του καλύμματος.

Ερώτηση:
Το ηλιακό μου κάλυμμα δεν ταιριάζει εύκολα στην Easy Set πισίνα μου. Έχω το σωστό μέγεθος; Τι πρέπει να κάνω;;
Απάντηση:
Η διάμετρος του κάθε ηλιακού καλύμματος ταιριάζει απόλυτα στις Easy Set και σε όλους τους άλλους τύπους πισινών αλλά λόγο του ειδικού σχεδιασμού της Easy Set, θα πρέπει να διπλώσετε την άκρη του ηλιακού καλύμματος κάτω από την εσωτερική πλευρά του δακτυλίου.

Ερώτηση:
Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση ενός ηλιακού καλύμματος;
Απάντηση:
Το 90% της θερμότητας από τις πισίνες χάνεται από την επιφάνεια του νερού. Η χρήση της ηλιακού καλύμματος θα μειώσει σημαντικά τη θερμότητα που χάνεται. Θα παρατείνει την σεζόν που μεταχειρίζεστε την πισίνα σας. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το ηλιακό κάλυμμα της INTEX με τον Ηλεκτρικό θερμαντήρα μας και τον ηλιακό θερμαντήρα μας, όπου θα βοηθήσει την πισίνα σας να διατηρήσει/συγκρατήσει την ζέστη και θα μειώσει το κόστος θέρμανσης.
 

12. ΣΚΙΜΕΡ / SKIMMER

Ερώτηση:
Μετά την τοποθέτηση του skimmer (επιφανείας) και συνδέοντας το στην αντλία του φίλτρου, το skimmer αρχίζει να δονείται να σηκώνεται και να οδηγείται έξω από την επιφάνεια του νερού. Τι πρέπει να κάνω; 
Απάντηση:
Βεβαιωθείτε ότι ο εύκαμπτος διάφανος σωλήνας του skimmer είναι συνδεδεμένος στη θύρα αναρρόφησης, από την πισίνα στην αντλία, και έχει τοποθετηθεί προς τα δεξιά ή τα αριστερά της αναρρόφησης (offset). Σφίξτε το άγκιστρο (για Easy Set Pools) σταθερά γύρω από την κορυφή του δακτυλίου ή σφίξτε τις βίδες για τις Πισίνες Metal Frame & Ultra. To ομαλό περίγραμμα του γάντζου δεν θα σπάσει την κορυφή του δακτυλίου (easy set). Ελέγξτε ότι όλος ο αέρας έχει αφαιρεθεί από το σύστημα της αντλίας φίλτρου και όλου του συστήματος κυκλοφορίας του νερού.

Ερώτηση:
Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πισίνα με το skimmer σε λειτουργία; 
Απάντηση:
Όχι, το skimmer εμπίπτει στους ίδιους τοπικούς, περιφερειακούς και διεθνείς νόμους όπου, όπως για το συντριβάνι και για τα φίλτρα/αντλίες, απαγορεύουν την λειτουργία τους κατά την διάρκεια χρήσης της πισίνας.

Ερώτηση:
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το skimmer με άλλες μάρκες φίλτρων;
Απάντηση:
Όχι.

Ερώτηση:
Μήπως το skimmer πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την αντλία του φίλτρου; 
Απάντηση:
Το skimmer πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μια αντλία φίλτρου INTEX. Το skimmer επιφανείας για να λειτουργήσει βασίζεται στην αναρρόφηση της αντλίας του φίλτρου.

Ερώτηση:
Ποια είναι η ελάχιστη ταχύτητα ροής για την κατάλληλη λειτουργία του skimmer επιφανείας; 
Απάντηση:
Για να λειτουργήσει σωστά το skimmer η ελάχιστη ταχύτητα ροής που πρέπει να έχουν τα φίλτρα ΙΝΤΕΧ είναι 3,028 λίτρα/ώρα (800 gal/hr). 
 

13. ΣΙΝΤΡΙΒAΝΙ / SPRAYER

Ερώτηση:
Μπορώ να χρησιμοποιώ την πισίνα με το συντριβάνι σε λειτουργία;
Απάντηση:
Όχι, λόγω των διαφόρων τοπικών, εθνικών και διεθνών κανονισμών, όταν χρησιμοποιούμε την πισίνα το συντριβάνι δεν μπορεί να λειτουργεί αφού εξαρτάται από την λειτουργία της αντλίας η οποία δεν επιτρέπεται.

Ερώτηση:
Μπορώ να χρησιμοποιώ το συντριβάνι με αντλία φίλτρου άλλης μάρκας; 
Απάντηση:
Όχι. Δεν προτείνουμε την λειτουργία του συντριβανιού με φίλτρα αντλίες άλλες από τα μοντέλα της INTEX. Μπορεί τα ρακόρ να μην ταιριάζουν καθώς και οι πιέσεις να είναι πολύ υψηλές και να προξενηθεί ζημιά στο προϊόν η ακόμη και σωματική βλάβη.

Ερώτηση:
Ποια είναι η ελάχιστη ταχύτητα ροής για να είναι λειτουργικό το συντριβάνι; 
Απάντηση:
Για να λειτουργεί σωστά το συντριβάνι, η ελάχιστη ταχύτητα ροής, για τα ΙΝΤΕΧ φίλτρα αντλίες, είναι 1,000 gal/hr.

Ερώτηση:
Ποιο είναι το εύρος ψεκασμού του συντριβανιού της ΙΝΤΕΧ; 
Απάντηση:
Το μέγιστο εύρος εξαρτάται από την ταχύτητα ροής της αντλίας φίλτρου. Για τις αντλίες φίλτρου των 1,000 - 1,500 gal/hr όπως τα μοντέλα 12R/22R και 635/636 το μέγιστο εύρος ψεκασμού είναι μέχρι 2.74μ με σωστή ρύθμιση της βαλβίδας bypass. Για τις αντλίες φίλτρου των 2,000 - 2,500 gal/hr όπως τα μοντέλα 51/52 και 633/634 ο ψεκασμός μπορεί να φθάσει και στα 7μ. Για δε τις αντλίες φίλτρου των 3,000 gal/hr όπως το μοντέλο 520R/530R ο ψεκασμός μπορεί να φθάσει και στα 7.32μ.

Ερώτηση:
Ποια μοντέλα αντλίας φίλτρου η πισίνας είναι συμβατά με το συντριβάνι;
Απάντηση:
Το συντριβάνι της ΙΝΤΕΧ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες τις αντλίες φίλτρου (εκτός των μοντέλων M1, M2, 02, 03R, 603, 604, 637 & 638) και με το σύστημα αντλία φίλτρου και παραγωγής χλωρίου (saltwater pool system/filter pump) μοντέλα 8111/8221/8231.
 

14. ΧΛΩΡΙΟΠΟΙΗΤHΣ / SALTWATER SYSTEM

Ερώτηση:
Μπορώ να προσαρμόσω αξεσουάρ της INTEX όπως: θερμαντήρα, ψεκαστήρα/συντριβάνι, ή αυτόματη σκούπα, όταν το σύστημα INTEX Saltwater System είναι σε λειτουργία; 
Απάντηση:
Όχι. Δεν συνιστάται να συνδέσετε οποιαδήποτε εξαρτήματα INTEX (εκτός από την αντλία του φίλτρου), όταν χρησιμοποιείτε το σύστημα Saltwater, διότι θα επηρεάσει την απόδοση του συστήματος και μπορεί να προκαλέσει ψευδείς συναγερμούς. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλα εξαρτήματα, παρακαλούμε να απενεργοποιείτε το σύστημα Saltwater κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των άλλων αξεσουάρ.

Ερώτηση:
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σύστημα Saltwater system με ένα μη-INTEX φίλτρο ή φίλτρο άμμου; 
Απάντηση:
Δεν συνιστάται η χρήση του Saltwater system της INTEX με αντλίες άλλες εκτός της INTEX ή οποιουδήποτε είδους άλλων φίλτρων άμμου.

Ερώτηση:
Πρέπει να επαναφέρω το χρόνο λειτουργίας μετά από μια διακοπή ρεύματος; 
Απάντηση:
Ναι, εφ’ όσων προτιμάτε η μονάδα να ξεκινήσει στον αρχικό χρόνο. Σε αντίθετη περίπτωση, το ρολόι 24 ωρών θα ξεκινήσει από τη στιγμή της επαναφοράς του ρεύματος με τις ώρες που είχατε ορίσει αρχικά. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ρυθμίσετε ανάλογα και τις ώρες λειτουργίας της αντλίας του φίλτρου σας.

Ερώτηση:
Πως μπορώ να ρυθμίσω τον χρόνο λειτουργίας; Τι σημαίνουν οι ενδείξεις ‘’1, 2, 3, 4, κλπ’’ στον χρονοδιακόπτη;
Απάντηση:
Μπορείτε να ρυθμίσετε τον χρόνο λειτουργίας περιστρέφοντας χρονοδιακόπτη. Οι αριθμοί στο καντράν αντιστοιχούν στις ώρες λειτουργίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε να ανατρέξετε στις οδηγίες ιδιοκτήτη, στον πίνακα ‘’Χρόνοι Λειτουργίας για ΙΝΤΕΧ πισίνες’’.

Ερώτηση:
Πως προσθέτω αλάτι;
Απάντηση:
Με την δοσομετρική σέσουλα που σας έχει χορηγηθεί, μετρήστε τέσσερις γεμάτες σέσουλες με αλάτι (1 κιλό), ή τρεις γεμάτες σέσουλες με αλάτι όταν το νερό είναι πολύ ζεστό (750γρ), και ρίξτε τες στον κάδο αλατιού (ανατρέξτε στις οδηγίες ιδιοκτήτη).

Ερώτηση:
Το INTEX Saltwater System είναι συμβατό με την πισίνα μου;
Απάντηση:
Το INTEX Saltwater System είναι σχεδιασμένο για κάθε ΙΝΤΕΧ πισίνα, αλλά για να καλύτερη αποστείρωση στις πισίνες πάνω από 4,95μ, προτείνουμε το INTEX saltwater system συμβατά με φίλτρα/αντλίες με ροή μεταξύ 2,650 - 15,140 λίτρα/ώρα

Ερώτηση:
Είναι ασφαλές το INTEX Saltwater System; 
Απάντηση:
Ναι, το σύστημα χρησιμοποιεί μία απόλυτα ασφαλή τάση για την ηλεκτρόλυση (κάτω από 12V). Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης διάφορους αισθητήρες για την αποφυγή κακών επικίνδυνων χειρισμών η βλάβη του μηχανισμού.

Ερώτηση:
Πρέπει να προσθέτω αλάτι κάθε μέρα;
Απάντηση:
Εξαρτάται από το μέγεθος της πισίνας, την συχνότητα χρήσης της και από τις περιβαλλοντικές συνθήκες που λειτουργεί η πισίνα και το saltwater system. Για λεπτομέρειες παρακαλούμε να ανατρέξετε στις οδηγίες ιδιοκτήτη, στον πίνακα ‘’Χρόνοι Λειτουργίας για ΙΝΤΕΧ πισίνες. Σημείωση: Για να εξασφαλίσετε την καθαρότητα του νερού της πισίνας, να προσθέτετε πάντα αλάτι όταν το επίπεδο του saltwater βρίσκεται στο ελάχιστο (minimum) το κόκκινο LED λαμπάκι είναι αναμμένο (ανατρέξτε στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη).

Ερώτηση:
Ποιος είναι ο κύκλος αναπλήρωσης αλατιού και νερού; 
Απάντηση:
Όταν χρησιμοποιήσετε το σύστημα για πρώτη φορά, παρακαλούμε να ελέγχετε το επίπεδο του αλατόνερου στην δεξαμενή του αλατόνερου. Προσθέστε αλάτι και νερό όταν το επίπεδο αλατόνερου πλησιάζει στο ‘’ελάχιστο’’ (minimum) (στην ένδειξη = 8εκ από τον πάτο) ή όταν το κόκκινο LED λαμπάκι είναι αναμμένο. Ο αριθμός των ημερών μέχρι την ένδειξη ‘’ελάχιστο’’ (minimum) είναι ο δικό σας κύκλος αναπλήρωσης αλατιού και νερού. Σημείωση: Για πληροφόρηση σας ο "κύκλος αναπλήρωσης αλατιού και νερού" παρέχεται στο "INTEX Pool Operating Time Table" στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη. Ωστόσο ο πραγματικός κύκλος αναπλήρωσης μπορεί να ποικίλει εξαιτίας των εξής παραγόντων: το επίπεδο του νερού στην πισίνα, το μέγεθος της αντλίας του φίλτρου, το μήκος των σωλήνων της αντλίας και την θέση (ύψος) του συστήματος saltwater.

Ερώτηση:
Τι πρέπει να κάνω εάν το σύστημα saltwater σταματά να αντλεί και η δεξαμενή του αλατόνερου είναι μισογεμάτη; (Ροή νερού και επίπεδο αλατιού είναι εντάξει) 
Απάντηση:
Θα πρέπει να τοποθετήσετε υψηλότερα το σύστημα saltwater γύρω στα 10 με 20εκ χρησιμοποιώντας ενδεχομένως τούβλα. Ωστόσο εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα αγοράς η το τμήμα Service Center για αντικατάσταση.

Ερώτηση:
Τι πρέπει να κάνω όταν η δεξαμενή αδειάζει νωρίτερα από τις ημέρες αναπλήρωσης που αναφέρονται στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη;
Απάντηση:
Ο κύκλος αναπλήρωσης αλατιού και νερού μπορεί να διαφέρει καθώς εξαρτάται από το μέγεθος της πισίνας, το μέγεθος την θέση της αντλίας και του φίλτρου, την κατάσταση του φίλτρου, κλπ. Για να εξασφαλίσετε την καθαρότητα του νερού της πισίνας, να προσθέτετε πάντα αλάτι όταν το επίπεδο αλατόνερου στην δεξαμενή είναι χαμηλότερα από το ‘’ελάχιστο’’ (minimum) η όταν το κόκκινο LED λαμπάκι είναι αναμμένο (ανατρέξτε στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη).

Ερώτηση:
Τι πρέπει να κάνω όταν το alarm (κόκκινο LED λαμπάκι) είναι αναμμένο; 
Απάντηση:
Είναι αρκετά πράγματα που χρειάζεται να ελέγξετε και να κάνετε: Σημείωση: Πάντοτε πριν από κάθε καθάρισμα ή συντήρηση του συστήματος διακόπτετε την λειτουργία του και αφαιρείτε το καλώδιο από την πρίζα. Πρώτον: 1. Ανοίξτε το κάλυμμα της δεξαμενής και ελέγξτε εάν το αλατόνερο έχει τελειώσει. Προσθέστε Αλάτι και νερό εάν απαιτείται. 2. Για τις σωστές αναλογίες αλατιού και νερού, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη. Δεύτερον: 1. Βεβαιωθείτε ότι η αντλία και το φίλτρο είναι σε λειτουργία. 2. Βεβαιωθείτε ότι οι βάνες εισόδου - εξόδου της πισίνας (για μοντέλα όπου υφίστανται) είναι ανοικτές. 3. Βεβαιωθείτε ότι το φυσίγγιο φίλτρου (για μοντέλα όπου υφίσταται) καθώς και ότι η σήτα είναι και αυτή καθαρή από σκουπίδια ή ακαθαρσίες. 4. Ελευθερώστε τυχόν εγκλωβισμένο αέρα από τους σωλήνες κυκλοφορίας του νερού. 5. Ελέγξτε την φορά των σωλήνων (εισαγωγής - εξαγωγής). Αντιστρέψτε τους σωλήνες εάν έχουν τοποθετηθεί λάθος. Τρίτον: 1. Αδειάστε την δεξαμενή από το αλατόνερο και ξαναγεμίστε την εκ νέου με νερό και αλάτι. 2. Για τις σωστές αναλογίες αλατιού και νερού, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη.

Ερώτηση:
Ποια είναι οι αποδόσεις της αντλίας του φίλτρου που απαιτούνται για την εγκατάσταση ενός ΙΝΤΕΧ saltwater συστήματος;
Απάντηση:
Η αποδόσεις της αντλίας φίλτρου πρέπει να είναι από 500 gal ~ 3,000 gal (1,892 λίτρα ~ 11,356 λίτρα).

Ερώτηση:
Ποιες είναι οι προδιαγραφές ισχύος του συστήματος saltwater; 
Απάντηση:
Το σύστημα saltwater της INTEX λειτουργεί στα: Model 6110 1.6A, 176W 110~120V/AC (IRC) Model 6220 0.7A, 160W 220~240V/AC (IO)

Ερώτηση:
Γιατί το νερό της πισίνας μου παραμένει πράσινο αν και έχω ακολουθήσει τις οδηγίες που περιγράφονται στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη;
Απάντηση:
Το επίπεδο απολύμανσης του νερού της πισίνας εξαρτάται από πόλους παράγοντες: την θερμοκρασία περιβάλλοντος, τον αέρα, την ακτινοβολία UV και τον αριθμό των λουομένων. Παρακαλούμε να ελέγξετε το επίπεδο απολύμανσης με Tester. Σε αυτή την περίπτωση συνιστούμε να λειτουργείτε το σύστημα saltwater την νύχτα ή να αυξήσετε τις ώρες λειτουργίας του.

Ερώτηση:
Γιατί είναι δύσκολο να εγκαταστήσω την δεξαμενή αλατιού και νερού στην βάση; Why is it difficult to install the saltwater tank onto the base; 
Απάντηση:
Αυτό μπορεί να προκαλείτε από το λαστιχένιο δακτυλίδι στην βάση. Το λαστιχένιο δακτυλίδι είναι χονδρό για αποτρέπει την διαρροή αλατόνερου. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολία στην τοποθέτηση της δεξαμενής αλατόνερου παρακαλούμε ρίξτε λίγο νερό η λιπάνετε το δακτυλίδι με λίγο λάδι για ποιο εύκολη τοποθέτηση. Σημείωση: Παρακαλούμε ελέγξτε το φίλτρο νερού (εξάρτημα #12 στην περιγραφή εξαρτημάτων στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη) καθώς μπορεί να μαγκωθεί μεταξύ του δακτυλιδιού της βάσης και της δεξαμενής αλατόνερου.

Ερώτηση:
Γιατί η πράσινη ένδειξη (στην δεξιά πλευρά) δεν ανάβει άμεσος όταν θέτω σε λειτουργία το σύστημα;
Απάντηση:
Η πράσινη ένδειξη ανάβει όταν το σύστημα θα αρχίζει και παράγει χλώριο το οποίο θα προκύψει περίπου 10 λεπτά μετά την θέση του σε λειτουργία.

Ερώτηση:
Μπορεί το νερό της πισίνας μου να γίνει πολύ αλμυρό; 
Απάντηση:
Όχι. Αν και το INTEX saltwater system προσθέτει μικρή ποσότητα αλατιού στο νερό της πισίνας, θα χρειασθεί πάνω από μισό χρόνο ναφθάσει σε ένα επίπεδο αλατιού της τάξεως των 3g/L το οποίο πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να το αισθανθεί. Σημείωση: Επίπεδο αλατιού για ανθρώπινη γεύση 4-5g/L. Το επίπεδο αλατιού του θαλασσινού νερού είναι 30g/L. Χρειάζεται 5 χρόνια ώστε η συμπύκνωση αλατιού ενός συστήματος saltwater να φθάσει το επίπεδο του θαλασσινού νερού.
 

15. ΑΕΡΟΣΤΡΩΜΑΤΑ / AIRBEDS

Ερώτηση:
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το αερόστρωμα στο υπάρχων κρεβάτι μου;
Απάντηση:
Το αερόστρωμα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κρεβάτι αρκεί να μην προεξέχουν ελατήρια ή άλλα αντικείμενα. Παλιά ή κατεστραμμένα στρώματα/σωμιέ μπορεί να μειώσουν την απόδοση και την άνεση του αεροστρώματος. Τα INTEX αεροστρώματα αποδίδουν καλύτερα σε στέρεες επιφάνειες (πάτωμα).

Ερώτηση:
Μπορώ να χρησιμοποιήσω σεντόνια για το αερόστρωμα μου INTEX;
Απάντηση:
Ναι, με κανονικά σεντόνια θα λειτουργήσει τέλεια το αερόστρωμα σας. Είναι καλύτερα αν μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η τσέπη από τα σεντόνια σας ταιριάζει στο σωστό βάθος του αερόστρωματος.

Ερώτηση:
Μπορώ να μεταχειριστώ ηλεκτρική κουβέρτα στο αερόστρωμα μου;
Απάντηση:
Όχι, διότι η θέρμανση μπορεί να αυξήσει την εσωτερική θερμοκρασία του αέρα και το κρεβάτι να διογκωθεί. Προσοχή επίσης να μην ακουμπάει επάνω σε καλοριφέρ ή να είναι κοντά σε εστία θέρμανσης.

Ερώτηση:
Μπορώ να πλύνω το αερόστρωμα μου;
Απάντηση:
Με λίγο νερό και σαπούνι. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε καλά με αέρα. Μην χρησιμοποιείτε το αερόστρωμα στο νερό/θάλασσα. Νερό σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις σε ορισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του αεροστρώματος. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν επιτρέπεται το αερόστρωμα να πλυθεί σε πλυντήριο ρούχων καθώς είναι πολύ πιο επικίνδυνο και θα προκαλέσει απρόσμενες ζημιές.

Ερώτηση:
Τα αεροστρώματα της INTEX έχουν εγγύηση;
Απάντηση:
Όχι, τα αεροστρώματα δεν έχουν εγγύηση, ωστόσο οι περισσότεροι συνεργαζόμενοι έμποροι θα αντικαταστήσουν οποιοδήποτε ελαττωματικό προϊόν, εάν επιστρέψει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και αφορά βέβαια εργοστασιακό πρόβλημα. Επιπλέον προσφέρουμε υπηρεσίες και βοήθεια για κατασκευαστικά ελαττώματα εντός των πρώτων 90 ημερών από την ημερομηνία της αρχικής αγοράς. Ένα αντίγραφο της επικυρωμένης απόδειξης λιανικής πώλησης πρέπει να παρέχεται κατόπιν αιτήσεως. Η υπηρεσία περιλαμβάνει, αντιμετώπιση προβλημάτων, τεχνικές συμβουλές, αντικατάσταση βαλβίδων καπάκια και πώματα, προσφορά επισκευαστικών επιθεμάτων ή κιτ επισκευής για να διορθώσετε μικρές διαρροές.

Ερώτηση:
Πώς κατασκευάζονται τα αεροστρώματα;
Απάντηση:
INTEX έχει 4 συστήματα παραγωγής για τα αεροστρώματα. Η δομή Ι-Beam χαρακτηρίζεται από παράλληλα ακτίνες βινυλίου σε κατακόρυφη ή και οριζόντια. Η Coil Beam διαφέρει από την ύπαρξη ενός σχεδίου με θύλακες βινυλίου, που συνδέονται μεταξύ τους με κυκλικές επιφάνειες βινυλίου στο επάνω και κάτω μέρος του αεροστρώματος. Η δομή Wave Beam είναι παρόμοια με τη δομή I-Beam και είναι μια κατασκευή με ίσες αποστάσεις σε ακτίνες/κανάλια δημιουργώντας μια επιφάνεια κυματοειδή, Η δομή Air-Flow έχει ρομβοειδή σχεδίαση που επιτρέπει στον αέρα να ρέει ομαλά από ρόμβο σε ρόμβο.

Ερώτηση:
Ποιο είναι το νέο σύστημα Dura Beam TM;
Απάντηση:
Η INTEX έχει αναπτύξει το νέο σύστημα Dura Beam TM, το οποίο αποτελείται από εκατοντάδες πολυεστερικές ίνες συγκολλημένες σε δύο φύλλα PVC που παρέχουν άνεση και σταθερότητα κατά πολύ ανώτερη από τα παραδοσιακά συστήματα.

Ερώτηση:
Αν το αερόστρωμα μου έχει μια διαρροή, πώς μπορώ να την εντοπίσω;
Απάντηση:
Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα και το καπάκι είναι καλά σφιγμένα, αντικαταστήστε τα αν είναι απαραίτητο. Επόμενο βήμα -μπορείτε επίσης να βάλετε υγρό σαπούνι σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα μπροστά και ψεκάστε αρχίζοντας από το κάτω μέρος του κρεβατιού και μετά στις ραφές. Εάν υπάρχει διαρροή θα σχηματιστούν φυσαλίδες (απορρυπαντικά πλυντηρίου ή πιάτων δεν θα λειτουργήσουν διότι δεν κάνουν φυσαλίδες).

Ερώτηση:
Το αερόστρωμα μου έχει βελούδινη επιφάνεια, πως μπορώ να μεταχειριστώ το επισκευαστικό κιτ καθώς λογικά δεν θα εφάπτεται τέλεια;
Απάντηση:
Το μπάλωμα έχει σχεδιαστεί μόνο για λείες επιφάνειες βινυλίου. Ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα λεπτό γυαλόχαρτο για να τρίψετε απαλά και να λειάνετε την βελουτέ επιφάνεια. Όταν αυτό ολοκληρωθεί, το μπάλωμα θα κρατήσει.

Ερώτηση:
Ποιο είναι το κατά προσέγγιση μέγιστο επιτρεπτό βάρος για τα αεροστρώματα της INTEX;
Απάντηση:
Το Twin size = 136 κιλά / 300 lbs και το Double & Queen & King = 272 κιλά / 600 lbs

Ερώτηση:
Τι αντλία θα πρέπει να χρησιμοποιήσω για το αερόστρωμα μου;
Απάντηση:
Όλες τις τρόμπες INTEX όπως οι γρήγορες τρόμπες διπλής ενέργειας (χειροκίνητες), οι τρόμπες ποδιού και οι ηλεκτρικές τρόμπες Quick-Fill για όλα τα προϊόντα INTEX. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΜΗΝ παραφουσκώνετε τα αεροστρώματα.

Ερώτηση:
Γιατί δεν ανταποκρίνεται ακριβώς το μέγεθος του κρεβατιού στα αναγραφόμενα νούμερα του κιβωτίου;
Απάντηση:
Τα ΙΝΤΕΧ αεροστρώματα αναφέρουν την κατά προσέγγιση διάσταση του φουσκωμένου στρώματος. Μετρήστε το πριν φουσκωθεί. Όλες οι διαστάσεις είναι κατά προσέγγιση καθώς επηρεάζονται από την πίεση και τη θερμοκρασία. Είναι φυσιολογικό να έχετε διαφορά της τάξης± 1 " (2,54 εκατοστά). 
 

16. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / GENERAL QUESTIONS

Ερώτηση:
Μπορεί το γρασίδι να μεγαλώσει κάτω από την πισίνα; 
Απάντηση:
Ναι, σε μερικές περιπτώσεις σκληρού χόρτου μπορεί το γρασίδι να φυτρώσει. Πριν στήσετε την πισίνα σας προτείνουμε να καθαρίσετε καλά τον χώρο από χόρτα/γρασίδι. Η ΙΝΤΕΧ δεν θα είναι υπόλογος στην περίπτωση αυτή μιας και δεν θα πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα. Συνιστάται να τοποθετηθεί μία μεμβράνη ως επιπλέων βάση ή κάποια άλλη επιπλέων προστασία.

Ερώτηση:
Υπάρχει περίπτωση το χρώμα των πλακιδίων στο εσωτερικό του τοίχου της πισίνας να αλλοιωθεί με το χρόνο
Απάντηση:
Η υπερβολική χρήση χημικών πισίνας μπορεί να προκαλέσει ποιο γρήγορη αλλοίωση του χρώματος των εσωτερικών πλακιδίων.

Ερώτηση:
Η πισίνα μου έχει ένα γαλακτώδες χρώμα, χρειάζεται να αλλάξω το νερό ή είναι αντιμετωπίσιμο; 
Απάντηση:
Η κατάσταση του νερού ποικίλλει από χώρα σε χώρα, και από περιοχή σε περιοχή. Σε κάποια περιοχή το νερό θα μπορούσε να είναι σκληρό, "σκληρό νερό", αυτό συμβαίνει επειδή το νερό περιέχει υπερβολικά ορυκτά, όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο, προκαλώντας έτσι το νερό να αποκτήσει ένα γαλακτώδες χρώμα. Ελέγξτε το τοπικό κατάστημα που πουλάει χημικά για συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση του νερού και της ισορροπίας του.

Ερώτηση:
Ποιο τύπο κόλας προτείνετε για επισκευή πισίνας, βάρκας. 
Απάντηση:
Κόλλα με βάση PVC ή σιλικόνη.

Ερώτηση:
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσω τις κηλίδες άλγης από τα τοιχώματα της πισίνας; 
Απάντηση:
Αδειάστε την πισίνα, χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα, ήπιο απορρυπαντικό και νερό για να αφαιρέσετε τις κηλίδες άλγης από την μεμβράνη της πισίνας. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε την πριν την επαναπλήρωση του νερού ή την αποθήκευση.
 

17. ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ/ CHEMICAL BALANCE

Δείτε και το manual "Πρακτικές οδηγίες για τη Χημεία του νερού της πισίνας"

Ερώτηση:
Πώς χάνεται η περιεκτικότητα χλωρίου από την πισίνα;
Απάντηση:
Ο καυτερός ήλιος και κυρίως η παρουσία υπεριώδους ακτινοβολίας είναι η μεγαλύτερη αιτία που χάνετε (εξατμίζετε) το χλώριο από τις ανοικτές πισίνες.

Ερώτηση:
Πώς εξαφανίζεις την άλγη (γλίτσα);
Απάντηση:
Η άλγη καταστρέφεται με χλώριο πυκνότητας από 0,6 έως 1,5 .

Ερώτηση:
Τι είναι κάτι μαύρες κηλίδες στην μεμβράνη;
Απάντηση:
Η μαύρες κηλίδες στην μεμβράνη δείχνουν ότι έχουμε στο νερό αυξημένη ποσότητα άλγης ή και άλλων υδάτινων minerals, ή ακόμη και αυξημένη ποσότητα από κρέμες και αντιηλιακά καλλυντικά.

Ερώτηση:
Τι μπορεί να προκαλέσει η άλγη στην πισίνα;
Απάντηση:
Κάνει το νερό ακατάλληλο για χρήση.

Ερώτηση:
Τι γίνετε εάν το επίπεδο του pH ή της αλκαλικότητας είναι πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά;
Απάντηση:
Προξενούνται ερεθισμοί στα μάτια και στο δέρμα.

Ερώτηση:
Τι είναι η άλγη;
Απάντηση:
Υπάρχουν περίπου 24,000 γνωστοί τύποι άλγης και είναι μονοκύτταροι οργανισμοί ικανοί για να δημιουργήσουν φωτοσύνθεση, μίτωση (mitosis), και μείωση (meiosis). Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούν την δικιά τους τροφή. Όλα τα κύτταρα μπορούν να διαιρεθούν και να αναπαραχθούν σε συνδυασμό με άλλα κύτταρα άλγης.

Ερώτηση:
Τι είναι ο Σταθεροποιητής;
Απάντηση:
Ο Σταθεροποιητής (Cyanuric Acid) επιμηκύνει την διάρκεια της χλωρίωσης στις ανοικτές πισίνες, προστατεύοντας το χλώριο από την αλλοίωση που προκύπτει από τις υπεριώδεις ακτίνες (UV) του ηλίου.

Ερώτηση:
Ποια είναι η διαφορά εάν μεταχειριστούμε για την υγιεινή του νερού, χλώριο ή βρώμιο;
Απάντηση:
Χλώριο είναι το ποιο σύνηθες για τις πισίνες και είναι ποιο φθηνό από το βρώμιο. Το βρώμιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις πισίνες αλλά καλύτερα είναι για spa διότι αντέχει καλύτερα στην θερμότητα σε σχέση με το χλώριο.

Ερώτηση:
Τι τεστ κιτ και χημικά να μεταχειριστώ;
Απάντηση:
Προτείνουμε στους καταναλωτές να απευθύνονται στα τοπικά καταστήματα που πωλούν χημικά για πισίνες καθότι θα τους δώσουν και όλες τις σχετικές πληροφορίες περί των χημικών. Θα γνωρίζουν για την σκληρότητα του νερού της περιοχής σας και επομένως και τα ιδανικά χημικά για την περίπτωση σας. Σχετικά με τα τεστ κιτ υπάρχουν πολλών ειδών.